ACTUALITATE

Iohannis, ultima speranta. Si fotbalistii ii cer ajutorul!

Iohannis, ultima speranta. Si fotbalistii ii cer ajutorul!

derby

Fostul primar al Sibiului, Klaus Iohannis a devenit ultima speranta a multor romani care au probleme cu institutiile statului. Ultimii care i-au soliciat sprijinul Presedintelui Romaniei sunt fotbalistii din primele ligi. 

Intr-o scrisoare adresata lui Klaus Iohannis, Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (AFAN) din Romania se plang de faptul ca legea insolventei “afecteaza drepturile si libertatile fundamentale ale jucatorilor de fotbal”, scrie prosport.ro.

“Domnule Presedinte, dorim sa va aducem la cunostinta situatia grava cu care se confrunta la ora actuala fotbalul romanesc si care afecteaza, asa cum vom detalia mai jos, drepturile si libertatile fundamentale ale jucatorilor de fotbal, dar si, in egala masura, integritatea competitiei”, se arata in debutul scrisorii.

AFAN explica apoi solutia  gasita de cluburile in insolventa, care folosesc prevederi din Legea insolventei “pentru a se eschiva de la aplicarea sanctiunilor sportive de catre comisiile federatiei nationale in situatia in care nu isi achita obligatiile contractuale catre jucatori. (…) Gravitatea situatiei apare in urma faptului ca, desi neplatit, jucatorul nu poate avea initiativa si dreptul de a inceta contractul cu clubul, lui aplicandu-i-se in acest caz sanctiunea sportiva de a nu mai participa la competitie pentru o perioada data. Asadar, daca in dreptul muncii este recunoscut lucratorului dreptul la demisie, drept ce poate fi manifestat oricand, inclusiv in cadrul procedurii insolventei, un fotbalist nu are acest drept, indiferent de faptul ca nu si-a mai primit drepturile contractuale si indiferent de cat a durat aceasta perioada (de exemplu un an sau mai mult)”.

Citeste articolul complet pe prosport.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309