ACTUALITATE

Iohnnis isi mentine principiul cu care a ridicat Sibiul. Mesaj pentru Antifrauda:  O tara nu poate sa functioneze fara firme

Iohnnis isi mentine principiul cu care a ridicat Sibiul. Mesaj pentru Antifrauda:  O tara nu poate sa functioneze fara firme

klaus johannis nr 1

In perioada in care a fost primar al Sibiului, actualul presedinte Klaus Iohannis nu a fost niciodata adeptul taxarii exagerate a populatiei si nici a amenzilor excesive. “Nu este normal ca amenzile si taxele sa fie mult mai mari decat le poate suporta populatia”, spunea Iohannis. Acesta si-a pastrat modul de gandire si acum. El spune ca ANAF ar trebui sa isi schimbe modul de lucru, “pentru ca o tara nu poate sa functioneze fara firme”.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca Fiscul lucreaza ca pendulul, intrucat uneori nu se ocupa de probleme, iar alteori se ocupa de detalii care nu merita atentia, si i-a sfatuit pe jurnalisti sa intrebe la ANAF daca o tara fara firme poate sa functioneze.

Intrebat ce parere are despre situatia din ultimele zile cu inchiderea firmelor, presedintele Klaus Iohannis a declarat: „Romania este o tara in plina reformare, tot timpul facem o reforma, ba in invatamant, ba in sanatate, pe urma la Fisc, pe urma la ANAF, pe urma la Codul Fiscal si, din pacate, trebuie sa constat ca exista tendinta de a lucra ca pendulul, dintr-o extrema in cealalta. Ba avem situatii in care Fiscul nu se ocupa de aceste chestiuni, ba avem situatii in care Fiscul se ocupa cateodata de detalii care chiar nu cred ca merita foarte multa atentie”.

Iohannis si-a exprimat speranta ca dupa schimbarile care se fac in prezent la ANAF se va ajunge „la o normalitate”.

Întrebat daca diminuarea evaziunii fiscale se poate face prin inchiderea de localuri si magazine inclusiv pentru sume derizorii, seful statului a afirmat ca ar fi bine sa fie cautate proceduri care incurajeaza investitorii si micii investitori „sa-si duca afacerea mai departe” si „nu sa gasim metode prin care sa inchidem firmele”.

„La modul concret, cred ca este foarte bine sa intrebati chiar la ANAF cum vad ei chestiunea si daca dumnealor cred ca o tara fara firme poate sa functioneze”, a mai spus Klaus Iohannis.

Sursa: Mediafax


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279