ANCHETE

Ion Ariton in fata judecatorilor, in dosarul ”Gala Bute”. Cum a pledat!

Ion Ariton in fata judecatorilor, in dosarul ”Gala Bute”. Cum a pledat!

ion-ariton-daca-hidroelectrica-intra-in-situatie-de-forta-majora-este-o-problema-14613811

Fostul prefect de Sibiu si Ministru al Economiei, in guvernarea PDL, Ion Ariton, a aparut, astazi, pentru prima oara in fata judecatorilor, in dosarul de coruptie ”Gala Bute”. In acest dosar mai sunt cercetati Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii, fostul presedinte al Federatiei Romana de Box (FRB), Rudel Obreja, Stefan Lungu fost consilier personal al Elenei Udrea, Ana Maria Topoliceanu fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii, Gheorghe Nastasia, fost secretar general al ministerului si omul de afaceri Dragos Botoroaga.

La prima infatisare, patru dintre acestia – Stefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu si Marius Dragos Botoroaga – si-au recunoscut vina in fata instantei, nu si Ion Ariton, care s-a declarat, in continuare, nevinovat, potrivit digi24.ro.

Pe parcursul anchetei, cei patru le-au spus anchetatorilor ca au fost intermediari ai unor sume de bani care au ajuns la fostul ministru al Dezvoltarii.

Dosarul „Gala Bute” a fost deschis in primavara anului 2012, la sesizarea Departamentului de Lupta Antifrauda. Existau suspiciuni ca, in spatele galei de box in care Lucian Bute l-a intalnit pe francezul Jean-Paul Mendy, ar fi avut loc o deturnare de fonduri. Principalul suspect era Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box de la acea vreme. Anchetatorii banuiau ca ar fi fost de acord ca evenimentul sportiv sa fie organizat de o firma care ii apartine si asa ar fi primit 8 milioane de lei, bani platiti de Ministerul Dezvoltarii si Turismului, condus atunci de Elena Udrea.

Potrivit procurorilor, toti banii erau initial destinati brandului tustic al Romaniei, insa doar 92.000 de lei au fost folositi in acest scop. Restul ar fi fost fost cheltuiti de Rudel Obreja pentru a organiza evenimentul. Procurorii au extins ancheta in acest caz, iar la inceputul anului, in dosar a aparut si numele fostului ministrul al Dezvoltarii, Elena Udrea. Procurorii DNA au acuzat-o de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa de fraudare a fondurilor europene si au cerut Parlamentului sa incuviinteze arestarea ei. Colegii deputatului au dat unda verde solicitarii procurorilor.

Sursa: digi24.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309