ACTUALITATE

IPS Laurentiu Streza, primul Mitropolit audiat la DNA. Citat intr-un dosar privind favorizarea faptuitorului

IPS Laurentiu Streza, primul Mitropolit audiat la DNA. Citat intr-un dosar privind favorizarea faptuitorului

Prietenia cu patronul Stelei Gigi Becali, l-a adus pe Mitropolitul Ardealului IPS Laurentiu Streza in postura de a fi chemat la Directia Nationala Anticorupti (DNA). Inaltul reprezentant al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) a fost citat de procurori in dosarul in care mai multi actuali si fosti detinuti sunt cercetati pentru lucrarile stiintifice scrise dupa gratii.

ips laurentiu streza la dna

Potrivit digi24.ro, Laurentiu Streza are calitatea de martor in acest dosar. Mitropolitul Ardealului a coordonat una dintre lucrarile stiintifice scrise de George Becali in inchisoare. Laurentiu Streza nu a facut declaratii la intrarea in sediul DNA.

Avocatul Daniel Ionascu a spus ca mitropolitul va da declaratii presei „la momentul cuvenit”.

„Ar fi nefiresc ca o personalitate a bisericii si a culturii romane sa dea declaratii in fata DNA, unde are o misiune, sa dea o declaratie”, a spus avocatul.

Procurorii DNA fac cercetari pentru favorizarea faptuitorului, ancheta vizand profesori universitari care au coordonat sau validat lucrarile stiintifice ale detinutilor pentru care acestia au primit reducerea pedepselor, reprezentantii editurilor care le-au publicat si functionari ai ANP care au propus eliberarea.

La inceputul anului, Laurentiu Streza a fost nevoit sad ea explicatii si in fata Comisiei de Etica a Universitatii “Lucian Blaga” din Sibiu (detalii aici), in calitate de profesor al Facultatii de Teologie.

Sursa si captura foto: digi24.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309