ACTUALITATE

IPS Laurentiu Streza, propus pentru titlul de cetatean de onoare al judetului Sibiu!

IPS Laurentiu Streza, propus pentru titlul de cetatean de onoare al judetului Sibiu!

IPS Laurentiu Streza, propus pentru titlul de cetatean de onoare al judetului Sibiu!2

IPS Laurentiu Streza a fost propus pentru cel de-al 11-lea titlu de Cetatean de onoare al judetului Sibiu, asta daca alesii judeteni vor adopta proiectul supus dezbaterii publice in acest sens.

In proiectul initiat de catre presedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, se arata ca titlul se acorda ”pentru contributia deosebita la promovarea prestigiului judetului Sibiu, precum si pentru bogata activitate ecumenica, stiintifica si didactica universitara”.

In raportul care insoteste proiectul de hotarare pentru decernarea titlului, se arata ca aceasta distinctie este conferita ”persoanelor care, prin activitatea desfasurata, si-au adus contributia deosebita la promovarea prestigiului judetului Sibiu, pe plan national si international”.

”Este absolvent al Facultatii de Teologie din Sibiu, este doctor in teologie, titlu obtinut la Institutul Teologic Universitar Bucurestu, sectia Practica, specialitatea principala Liturgica Pastorala si Arta Crestina. Ulterior, a studiat in Elvetia, la Institutul Ecumenic de la Bossey si, apoi, la Facultatea de Teologie Catolica a Universitatii Freibourg”, se mai arata in raportul amintit.

Infiintat in mai anul trecut prin hotarare a consilierilor judeteni, titlul de cetatean de onoare al judetului a fost acordat pana acum Lucretiei Ciobanu, lui Ion Besoiu, Mircea Pacurariu, Corneliu Bucur, Iacob Catoiu, Nicolae Nan, Ioan Bondrea, Constantin Oprean, Valeriu Olariu si lui Ghita Barsan.

De cealalta parte, in vara anului trecut, IPS Laurentiu Streza a fost cel care a oferit ”Crucea saguniana pentru mireni” presedintelui CJ Sibiu, Ioan Cindrea, care a primit distinctia impreuna cu Silviu Bors, directorul Bibliotecii judetene Astra.

”Inalt Prea Sfintia Sa, Laurentiu Streza, este continuatorul unei traditii teologice bine inradacinate la Sibiu, fiind urmasul unor importante personalitati ale vietii noastre bisericesti, care au dezvoltat disciplina Teologie Liturgica: Badea Ciresanu, Petre Vintilescu, Spiridon Candea si Ene Braniste”, raport de specialitate CJ Sibiu.

Sursa: turnulsfatului.ro

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279