TIMP LIBER

Istoria medicinei traditionale chineze, expusa la Primaria Sibiu

Istoria medicinei traditionale chineze, expusa la Primaria Sibiu

Sibienii care vor sa cunoască mai multe despre istoria medicinei traditionale chineze, dar și despre picturile pe panza cu ceara de albine, au ocazia sa viziteze expozitia deschisa in incinta Primariei Sibiu, in Centrul de Informare Turistica.

Expozitia de arta si medicina traditionala chineza este organizată de Institulul Confucius din cadrul Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu si va putea fi vizitata pana in 21 martie.

Sunt prezentate metode traditionale din medicina chineza, dar si picturi traditionale chineze, realizate dupa o tehnica traditionala, veche de peste 2000 ani si care se mai pastreaza in prezent doar in anumite regiuni din sud-estul Chinei.

”Tehnica batik este o metoda de colorare a materialului textil prin acoperirea unor parti cu un strat de ceara, urmata de vopsirea lui. Materialul care este acoperit cu ceara de albine isi va pastra culoarea initiala, pentru ca vopseaua nu are niciun efect asupra sa”, a explicat prof. univ. dr. Song Shaofeng, directorul Institutului Confucius Sibiu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309