CULTURA

Istoricul Adrian Cioroianu la Sibiu: dubla lansare de carte la Libraria Habitus!

Istoricul Adrian Cioroianu la Sibiu: dubla lansare de carte la Libraria Habitus!

Istoricul Adrian Cioroianu la Sibiu dubla lansare de carte la Libraria Habitus!

Curtea Veche Publishing invita cititorii din Sibiu la un eveniment dedicat celor interesati de istorie: duminica, 6 iulie, la ora 12:30, la libraria Habitus va avea loc prezentarea cartii “Cea mai frumoasa poveste. Cateva adevaruri simple despre istoria romanilor” de Adrian Cioroianu, publicata la Curtea Veche Publishing – o carte de istorie cu povesti reale despre oameni, fapte si intamplari care ne-au marcat trecutul in ultimul secol si jumatate.

De asemenea, va fi prezentat volumul “Adulter cu smochine si pescarusi”, primul roman scris de Adrian Cioroianu. La eveniment, alaturi de autor, va lua cuvantul prof. Sorin Radu.

Impreuna cu TVR, Adrian Cioroianu a trecut la realizarea unui serial de 101 episoade din istoria noastra. Fiecare astfel de episod spune o poveste, in numai 5 minute de film. Paginile cartii “Cea mai frumoasa poveste. Cateva adevaruri simple despre istoria romanilor” reprezinta, adaptate, scenariile propuse pentru aceste scurte documentare. Sunt povesti reale, despre o lume reala – sau despre fantasmele romanilor dintr-o epoca sau alta. De la povestea coroanei lui Carol I si pana la vanatorile lui Nicolae Ceausescu, de la razboaiele pe care le-am castigat si pana la tratatele care ne-au modificat frontierele, trecutul nostru este plin de astfel de povesti. Autorul spune povesti nu pentru ca idealizarea trecutului ar fi obligatorie – ci pentru ca Istoria, de fapt, aceasta este: o poveste, pe cat posibil mai apropiata de realitatea de altadata. Un istoric este un cercetator al trecutului, desigur – dar, inainte de toate, el este un profesionist care spune o poveste despre cei ce-au fost si cele ce s-au intamplat.

Istoricul Adrian Cioroianu la Sibiu dubla lansare de carte la Libraria Habitus!2


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309