ACTUALITATE

Iubim Sibiul, sa-l lasam sa respire! O zi fara masini, 30 de biciclete si 250 de arbori plantati la ULBS

Iubim Sibiul, sa-l lasam sa respire! O zi fara masini, 30 de biciclete si 250 de arbori plantati la ULBS

Nicio masina nu a intrat, astazi, in parcarile Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu, pentru ca a fost ziua in care Iubim Sibiul, sa-l lasam sa respire!. A fost ziua in care profesorii, angajatii si studentii au lasat acasa autoturismele si au ales sa vina la serviciu pe bicicleta proprie sau pe una din cele 30 puse la dispozitie de conducerea universitatii, pe jos  sau cu trotineta electrica, cum a fost cazul rectorului ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea.

decanul de la medicina, Mihaela Cernusca Mitariu, planteaza un arbore

Acesta a sosit, ca de obicei, la ora 7,30 la Rectorat.  „E frumos sa vii dimineata pe trotineta. Aerul e curat, vremea splendida. E mai dificil in alte ore ale zilei prin Sibiu, dar ne descurcam. M-am obisnuit cu trotineta, pentru ca atunci când este vreme frumoasa, o mai folosesc”, a spus prof. Bondrea, in momentul sosirii. Apoi, si-a ”parcat” trotineta si a pus mâna pe lopata. A fost cel care a dat startul plantarii celor 250 de arbori ornamentali si plante ornamentale. Din cele 20 de specii avute la dispozitie, rectorul a ales un Laburnum anagyroides. Sau, mai simplu spus, un salcâm galben.

Cu sprijinul studentilor ULBS dar si al celor de la Academia Fortelor Tereste ”Nicolae Balcescu”, si cu sfaturi tehnice din partea celor de la Facultatea de Stiinte Agricole, Industrie Alimentara Si Protectia Mediului,  actiunea s-a mutat apoi la caminele studentesti si in curtile facultatilor de Medicina si Drept, unde au fost plantati restul de 249 de arbori ornamentali.

Actiunea Iubim Sibiul, sa-l lasam sa respire! se afla la cea de a doua editie si este organizata de Fundatia Academia Ardeleana si Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, in parteneriat cu Academia Fortelor Tereste ”Nicolae Balcescu”, fiind co-finantata de Primaria Municipiului Sibiu si Consiliul Local Sibiu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309