DIVERTISMENT

Jaguarul Mihai, cea mai noua vedeta de la Gradina Zoologica Sibiu. A fost alaptat de o catelusa

Jaguarul Mihai, cea mai noua vedeta de la Gradina Zoologica Sibiu. A fost alaptat de o catelusa

puiul de jaguar mihai de la zoo sibiu

La doar cateva luni de la nasterea lui Mai, un pui de jaguar venit pe lume in mai 2014, in luna octombrie 2014 efectivul de animale al Gradinii Zoo Sibiu s-a inmultit cu inca un pui de jaguar, caruia ingrijitorii Gradinii i-au pus numele Mihai.

In primele trei luni de viata puiul a fost protejat de contactul cu oamenii pentru a-i creste astfel sansele de supravietuire. La fel ca Mai, jaguarul Mihai a fost adoptat inca de mic de o catelusa care i-a dat lapte timp de o luna si jumatate. In prezent Mihai si-a gasit un prieten de joaca intr-un pui de caine de aceeasi varsta cu el.

Din aceasta saptamana insa puiul de jaguar a inceput sa ia treptat contactul cu oamenii. In prezent puiul care cantareste 4 kg se hraneste cu lapte praf, insa treptat este adaugata in dieta sa si carnea de pasare si vita.

“Faptul ca animalele din Gradina Zoo Sibiu se reproduc chiar si in captivitate denota conditiile bune de care acestea se bucura aici, aceasta datorita faptului ca in fiecare an am alocat fonduri importante pentru imbunatatirea spatiilor existente sau constructia de noi adaposturi”, a subliniat primarul Astrid Fodor.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279