ACTUALITATE

Jandarmi sibieni decorati pentru misiunile din Afganistan

Jandarmi sibieni decorati pentru misiunile din Afganistan

jandarmi sibieni in afganistan

Doi ofiteri ai Jandarmeriei Sibiu au fost decorati de viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, in cadrul unei festivitati de acordare a distinctiilor oferite membrilor contingentului care a executat misiuni in Afghanistan, sub egida NATO—NTMA (Nato Training Mission Afghanistan).

Jandarmii romani au executat in Afganistan misiuni de instruire si mentorat, beneficiari fiind ofiterii Politiei Nationale Afgane. Contingentul a participat la operatiunea ISAF (International Security Assistance Force), desfasurata in Afganistan sub comanda NATO si a fost format din 23 de jandarmi si un politist.

Din cadrul Jandarmeriei Sibiu, doi ofiteri au fost dislocati in teatrul de operatii din Afghanistan: lt.col. Brancoveanu Marian si mr. Balan Florin in structura de mentorat pentru Politia Nationala Afgana din Kabul.

Ambii ofiteri au mai participat la misiuni internationale: lt.col Brancoveanu Marian — Misiunea de mentinere a pacii din Kosovo in anii 2002/2003, 2004/2005, 2007/2008, 2009/2010; respectiv in misiunea de mentorat din Afganistan, in perioada mai-noiembrie 2011; Mr. Balan Florin — Misiunea de mentinere a pacii din Kosovo, in perioada iunie-decembrie 2010. Fiecare dintre cei doi ofiteri este casatorit si are cate un copil.

Acestia au participat la misiunea din Afganistan in perioada iunie 2014 — ianuarie 2015 si au fost inlocuiti in cadrul contingentului care s-a deplasat incepand cu luna ianuarie 2015 in aceeasi misiune, de alti doi jandarmi sibieni: Mr. Timbus Ovidiu si Plt. maj. Cazacu Nicolae — de asemenea, cu experienta in teatre de operatii in misiunea de mentinere a pacii din Kosovo/misiunea de mentorat din Afganistan.

Foto: jandarmeriaromana.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349