ECONOMIE

Johannis: Acciza pe carburanti putea fi evitata. Preturile vor creste in lant

Johannis: Acciza pe carburanti putea fi evitata. Preturile vor creste in lant

Prim-vicepresedintele PNL Klaus Johannis a afirmat intr-o conferinta de presa, ca acciza la carburanti „va duce la cresterea multor preturi in lant” si considera ca aceasta „ar fi putut fi evitata”.klaus johannis cu cravata rosie

Klaus Johannis a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa, ce parere are despre introducerea accizei la carburanti, el raspunzand ca aceasta „ar fi putut fi evitata”.

„Eu cred ca ar fi putut fi evitata. Discutia a pornit de la un program pe care l-a prezentat PNL, care a propus introducerea unui cuantum suplimentar in acciza, dar cu destinatie clara si precisa: autostrazi. Treaba cu autostrazile nu stiu in ce masura mai este de actualitate, dar vad ca treaba cu acciza a fost preluata si, cu siguranta, va duce la cresterea multor preturi in lant”, a declarat Johannis.

Acesta a mentionat ca in propunerea PNL de majorare a accizei la carburanti „exista o corelare intre aceasta acciza suplimentara si lucrarile prevazute foarte clar pentru dezvoltarea retelei de autostrazi, evident, acelea care nu pot fi finantate din bani europeni”.

Intrebat unde considera ca se vor duce acesti bani, Johannis a raspuns ca „nimeni nu poate spune”, ceea ce se afirma in spatiul public fiind doar „discutii la televizor”.

„Sunt doar discutii la televizor. Multi nu stiu cum sa gestioneze un buget. Nimeni nu poate spune unde se duc, fiindca tot ce se colecteaza ajunge in buget, care este partea de colectare, si tot ce se cheltuie este pe cu totul alt capitol. Nu exista o corelare intre un venit si o cheltuiala decat daca se stabileste aceasta corelare prin lege speciala or, asa ceva nu s-a facut si se pare ca nu s-a dorit, de accea, nu va poate spune nimeni si nu poate sa dea nimeni raspuns la treaba asta”, a explicat Johannis. Acesta a precizat ca rareori sunt dorite corelarile intre venituri si cheltuieli.

„Aceste corelari sunt relativ complicate si, de regula, nu sunt agreate fiindca daca colectezi o suma mare pentru autostrazi si nu o cheltui acolo, atunci oamenii vor veni si vor intreba ce s-a intamplat. Asa, intra in oala mare si… asta e”, a spus Joahannis.

Johannis a mai afirmat ca „romanii vor fi foarte nemultumiti si pe buna dreptate”, odata cu scumpirile de la 1 aprilie.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309