ACTUALITATE

Johannis devine azi, oficial, candidatul PNL la presedintie

Johannis devine azi, oficial, candidatul PNL la presedintie

Iohannis Gestul lui Antonescu de a nu mai candida la Prezidentiale este un gest unic!2Primarul Sibiului Klaus Johannis va fi anuntat, astazi, drept candidatul oficial al PNL pentru alegerile prezidentiale din toamna, scrie gandul.info. Potrivit sursei citate, liberalii au discutat pe marginea unui sondaj in care au fost inclusi Johannis si Crin Antonescu, primul fiind preferat detasat de catre alegatori.

Astfel, potrivit acestor date, 32% din respondenti ar vota cu Victor Ponta la prezidentiale, in timp ce Klaus Johannis ar fi votat de 21%, Calin Popescu Tariceanu – 10%, Mircea Geoana – 6%, Cristian Diaconescu – 6%, Crin Antonescu – 6%, Catalin Predoiu – 5%, Dan Diaconescu – 4%, Mihai Razvan Ungureanu – 1%.

Conform sondajului IRSOP, Klaus Johannis are un avans fata de Crin Antonescu si in ceea ce ii priveste pe indecisi, 16% dintre cei care declara ca nu stiu cu cine vor vota ar putea opta pentru seful PNL in runda finala a prezidentialelor, in vreme ce doar 1% se orienteaza catre Antonescu.

De asemenea, in turul al doilea Ponta ar avea 49%, fata de 43% Johannis, restul respondentilor fiind nehotarati. In acelasi timp, in turul al doilea Ponta ar obtine 53% intr-o confruntare cu Antonescu, pentru care ar vota doar 29%, au mai relatat sursele citate.

Potrivit acelorasi surse, Ponta ar avea 55% in turul al doilea, fata de 28% Predoiu.

Cercetarea sociologica a analizat si electoratele lui Johannis si Antonescu in functie de varsta, sex, nivel de scolarizare, ocupatie, venituri, precum si pe regiuni ale tarii, au mai mentionat sursele citate.

Potrivit acestora, la toate criteriile analizate, Johannis a iesit mai bine decat Antonescu. ”Pentru PNL (si PDL) Johannis are in prezent potentialul cel mai bun in perspectiva alegerilor prezidentiale din noiembrie 2014”, este concluzia cercetarii sociologice, au relatat pentru MEDIAFAX sursele liberale.

Sursele citate au mai relatat ca, potrivit cercetarii, Klaus Johannis dispune si de potential de crestere, raspunzand si dorintei de schimbare a unei mari parti a populatiei.

Aceasta cercetare sociologica va fi discutata in sedinta Delegatiei Permanente a PNL programata pentru luni la ora 15.00. Delegatia Permanenta urmeaza sa desemneze candidatul partidului la prezidentiale dintre Crin Antonescu si Klaus Johannis.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309