POLITICA

Johannis: E nevoie de coagularea dreptei. Nu voi face vreun guvern cu PSD

Johannis: E nevoie de coagularea dreptei. Nu voi face vreun guvern cu PSD

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Johannis, a declarat miercuri ca, in cazul in care va ajunge in pozitia de premier, coalitia guvernamentala care il va sustine nu va include PSD, precizand ca este exclusa o noua guvernare comuna a PNL cu PSD.crin antonescu si klaus johannis la prezidiu

„In cazul in care as fi premier, as avea o coalitie guvernamentala care nu include PSD. (…) Acest lucru (o eventuala guvernare comuna cu PSD, n.r.) in momentul de fata si in perioada urmatoare este exclus. Aceasta despartire a fost dureroasa, pentru noi a fost extrem de dureroasa fiindca, practic, noi de la guvernare – care totusi aduce cateva beneficii unui partid politic, de aceea toate partidele vor sa fie la guvernare – noi am ajuns direct in opozitie. (…) Aceasta despartire a aratat ca nu putem sa ne intoarcem, deci o refacere a USL este exclusa din capul locului, o revenire intr-o guvernare comuna PNL – PSD in viitorul foarte apropiat putem sa o excludem din capul locului”, a afirmat Johannis, la Realitatea TV.

El a precizat ca o eventuala colaborare guvernamentala cu PSD ar putea fi decisa peste cativa ani de alti lideri ai PSD si PNL.

Johannis a admis faptul ca el si Crin Antonescu (foto) formeaza un tandem pentru pozitia de premier si cea de sef al statului, insa negocierile pentru „coagularea” dreptei vor trebui purtate dupa alegerile europarlamentare.

Prim-vicepresedintele PNL a precizat ca excluderea colaborarii cu PSD nu este legata de persoana lui Crin Antonescu, ci este o decizie asumata a partidului.

„Dupa alegeri este evident ca vor avea loc tot felul de intalniri si discutii, (…) aceste contacte trebuie sa existe. Este obligatoriu sa existe un contact intre partidele care reprezinta intr-un fel dreapta spectrului politic. Nu stiu daca se va ajunge la un rezultat comun, nu stiu daca se va ajunge la un candidat comun al dreptei, dar Crin Antonescu este candidatul nostru, suntem partidul cel mai mare de dreapta, ar fi o solutie foarte buna daca si altii ar veni sa-l sprijine, dar cu certitudine, cel putin pentru turul doi al prezidentialelor, sunt convins ca se va produce aceasta coagulare in jurul candidatului de dreapta”, a sustinut Johannis.

De asemenea, Johannis a mentionat ca personal crede ca fostul premier Calin Popescu Tariceanu se va intoarce in PNL, insa nu pentru o functie de conducere, pentru acesta trebuie sa treaca mai mult timp.

Prim-vicepresedintele PNL a mentionat ca vineri va fi prezentata o prima forma a programului de guvernare al liberalilor, mentionand ca una dintre masuri vizeaza reducerea TVA la sub 19%, precum si pastrarea cotei unice la nivelul de 16%.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349