ACTUALITATE

Johannis: “Ne putem imagina un tandem Antonescu – presedinte, Johannis – premier”

Johannis: “Ne putem imagina un tandem Antonescu – presedinte, Johannis – premier”

Un tandem Crin Antonescu presedinde-Klaus Johannis premier este un un fapt ce se poate intampla, a declarat primarul Sibiului, Klaus Johannis, care a precizat ca nu ia in calcul o rocada cu actualul lider PNL, in privinta candidaturii la Cotroceni.

klaus johannis cu cravata rosiePrim-vicepresedintele PNL, Klaus Johannis, a fost intrebat, vineri, intr-o conferinta de presa, ce parere are despre formula Antonescu – presedinte, Johannis – premier.

„PNL va merge pe formula Crin Antonescu presedinte. Sigur ca voi sprijini aceasta cursa catre prezidentiale si voi fi alaturi de presedintele Crin Antonescu. Cu siguranta ca putem sa ne imaginam un tandem Antonescu – presedinte, Johannis – premier, dar sa nu creada cineva ca suntem nerealisti sau visatori. Stim ca acest lucru nu este un automatism, nu se realizeaza automat. Functia de prim-ministru se negociaza politic. Experienta ultimilor ani ne arata insa ca, dupa alegeri prezidentiale, foarte multi actori politici se repozitioneaza in spatiul public si este posibil, ba chiar e o sansa foarte buna ca, daca Crin Antonescu va fi ales presedinte, actori politici suficienti sa se repozitioneze de partea lui si a PNL, creand astfel premisele unei motiuni de cenzura de succes si premisele crearii unui nou Guvern, condus de PNL”, a declarat Johannis.

Intrebat daca este posibil sa existe o rocada intre el si Crin Antonescu pentru candidatura la alegerile prezidentiale, Johannis a raspuns: „Sigur este o speculatie. Punctul meu de vedere este foarte simplu: unul dintre argumentele pentru care am intrat in PNL a fost sa-l sprijin pe Crin Antonescu sa devina presedintele Romaniei. Voi face acest lucru, declar acest lucru si nu vad de ce mi-as schimba punctul de vedere. Eu cred ca avem un candidat foarte bun, pe care-l voi sprijini”.

Prim-vicepresedintele liberal a spus ca, dupa ruperea USL, Crin Antonescu „are sanse foarte bune” la alegerile prezidentiale deoarece „culoarul care s-a deschis acum este un culoar foarte bun pentru candidatul Crin Antonescu”.

Intrebat daca actualul culoar este mai bun decat cel de dinainte, Johannis a raspuns: „Vechiul culoar a fost obturat la mijloc, undeva, din cauza lipsei de sustinere declarata a fortelor politice care astazi compun USD”.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279