ADMINISTRATIE

Judetul Sibiu isi prezinta oportunitatile de investitii in fata reprezentantilor oficiali din 18 tari

Judetul Sibiu isi prezinta oportunitatile de investitii in fata reprezentantilor oficiali din 18 tari

Sedinta extraordinara a consilierilor judeteni!1

Peste doar trei saptamani, judetul Sibiu va gazdui un eveniment economic de maxima importanta, la care au confirmat participarea reprezentanti din 18 tari. Conferinta Internationala ‘Oportunitati de investitii in judetul Sibiu — Valoare adaugata afacerii tale’ va avea loc in perioada 10-13 iunie 2015 si este organizata de Consiliul Judetean Sibiu, in parteneriat cu Institutia Prefectului Judetul Sibiu si cu Camera de Comert, Industie si Agricultura Sibiu.

Initiata anul trecut, conferinta aduce la editia din acest an un element de noutate si anume Expozitia ‘Invest in Sibiu 2015’ care va potenta scopul acestui eveniment economic de amploare al administratiei publice judetene.

‘Asteptam cu nerabdare aceasta conferinta internationala si vream sa ne prezentam cel putin la inaltimea editiei de anul trecut. Sperantele noastre legate de atingerea obiectivului acestei actiuni si anume atragerea de investitori straini in judetul Sibiu si dezvoltarea parcurilor industriale sunt foarte ridicate. Consider ca aceasta conferinta este un mijloc excelent si adecvat care arata seriozitatea noastra, preocuparea si consecventa cu care urmarim sa realizam dezvoltarea economica a judetului Sibiu.

Avem un judet cu un potential investitional de exceptie, cu facilitati si infrastructura favorabila dezvoltarii unei afaceri sau a unei companii, cu o administratie publica judeteana prietenoasa, cu un ghiseu unic care urgenteaza obtinerea avizelor, si de aceea depunem toate eforturile sa il promovam la nivel international asa cum se cuvine’, a precizat Ioan Cindrea,presedintele Consiliului Judetean Sibiu.

Tarile care au raspuns invitatiei adresate de catre Consiliul Judetean Sibiu de a-si trimite atasati economici, camere de comert sau oameni de afaceri in judetul Sibiu sunt: Japonia, Israel, Franta, Germania, Belgia, Cehia, Slovacia, Polonia, Grecia, Cipru, Bulgaria, Republica Moldova, Iran, Siria, Kuweit, Brazilia, Kazahstan si Azerbaidjan.

La conferinta participa, alaturi de ambasadorii sau atasatii economici ai acestor tari, si reprezentanti ai 30 de camere de comert agreate de ambasade, precum si 15 reprezentanti ai unor companii straine.

Programul conferintei cuprinde mai multe intalniri de afaceri si ateliere tematice de interes national si international precum industrie si parcuri industriale, agricultura, industrie alimentara si gastronomie, constructii si materiale de constructii, turism, transport pasageri, IT, dezvoltarea unei platforme logistice la Aeroportul International Sibiu. De asemenea, oaspetii vor efectua si vizite in judetul Sibiu, la parcurile industriale, si vor putea vizita si cateva obiective culturale precum Palatul Brukenthal din Avrig si Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului.

Deschiderea oficiala a Conferintei Internationale va avea loc in data de 11 iunie, ora 9.30, la Consiliul Judetean Sibiu si va fi urmata la ora 11.30 de inaugurarea Pavilionului Expozitional ‘Invest in Sibiu 2015’, gazduit de Sala Transilvania.

Prin medierea Camerei de Comert Sibiu, la expozitie si-au anuntat deja participarea un numar de 18 companii locale, care isi vor prezenta oferta de produse si servicii. Lista companiilor care doresc sa participe la Pavilionul Expozitional ramane deschisa.

Companiile se pot adresa direct Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu (email: [email protected]) sau Consiliului Judetean Sibiu, Serviciul Strategii, Dezvoltare Economica si Sociala (email: [email protected]).

Ateliere de lucru, un punct forte al Conferintei, vor fi moderate de experti in domeniu, din mediul universitar sibian si clujean, precum si de directorul general al Aeroportului International Sibiu, Marius Gardea, si de Eugen Iordanescu, director executiv al Camerei de Comert Sibiu.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279