SOCIAL

Jumatate din locurile de la ULBS, ocupate dupa trei zile. Doua facultati, aproape jumatate din inscrisi

Jumatate din locurile de la ULBS, ocupate dupa trei zile. Doua facultati, aproape jumatate din inscrisi

admitere ulbs 2015

Aproape jumatate din cele aproximativ 6000 de locuri scoase la concurs de Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu pentru admiterea 2015-2016 au fost ocupate dupa primele trei zile de inscrieri.

Facultatile care au atras, pana acum, cei mai multi candidati sunt Medicina (584) si Ingineria (524, la care se adauga 30 de inscrisi la master si 7 la ID). La Facultatea de Stiinte Economice si-au depus dosarele, pana miercuri seara, 391 de candidati (287 la licenta si 94 la master si 10 la ID), la Stiinte Socio-Umane 341 (291 la licenta si 50 la master), la Stiinte 277 (225 la licenta si 52 la master), la Litere si Arte 282 (228 la licenta si 54 la master), la Drept 215 (160 la licenta, 48 la master si 7 la ID), la Facultatea de Ştiinte Agricole, Industrie Alimentara şi Protectia Mediului 184 (119 la licenta, 61 la master si 4 la ID), iar la Teologie 71 (48 la licenta si 23 la master).

„Universitatea <<Lucian Blaga>> din Sibiu reprezinta o oportunitate in cladirea viitorului tinerilor absolventi. Parteneriatele pe care le-am dezvoltat cu mediul de afaceri sunt un factor determinant in luarea deciziei de a veni la ULBS. Avem facultati la care procentul de angajare, din timpul studiilor sau dupa finalizarea lor, depasesete 90%. De asemenea, studentii nostri beneficieaza de internship-uri atat la companii mari din Sibiu, dar si din alte orase. La toate acestea se adauga un campus universitar modern. Si, nu in ultimul rand, Sibiul ca oras reprezinta o atractie atat din punct de vedere economic dar si cultural. Este un oras viu, iar Universitatea contribuie la aceasta dezvoltare nu doar prin faptul ca este un permanent furnizor de specialisti in diferite domenii, dar si prin proiectele pe care le propune comunitatii. As aminti aici faptul ca ULBS este unul din partenerii traditionali si importanti ai celui mai mare eveniment de artele spectacolului din Romania, si al treilea din lume, Festivaluilui International de Teatru de la Sibiu, proiectul Sibiu Capitala Universitara Europena 2015 a reprezentat un reper major al mediului academic romanesc, iar ca proiect de viitor as aminti de Sibiu Capitala Gastronomica Europena 2019, in care Universitatea este partener“, a declarat prof. ing. dr. Ioan Bondrea, rectorul Universitatii „Lucian Blaga“ din Sibiu.

Un alt punct de atractie pentru studenti il reprezinta programele de mobilitate Erasmus si Erasmus+, pentru care se acorda granturi de pana la 700 euro pe luna. Doar in ultimii doi ani, aproape 400 de studenti au avut sansa de a participa la stagii de studiu sau practica – intre 2 si 12 luni – in una din universitatile partenere din cele aproape 40 de tari din Europa (Austria, Danemarca, Finlanda, Franta, Irlanda, Italia, Lichtenstein, Norvegia, Suedia, Marea Britanie., Belgia, Croatia , Republica Ceha, Cipru, Germania, Grecia, Islanda, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Slovenia, Spania, Turcia, Bulgaria, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Romania, Slovacia, Macedonia).

6276 de locuri disponibile

Pentru anul universitar 2015/2016, ULBS a scos la concurs un numar de 6276 de locuri pentru studiile de licenta si masterat, in sesiunea vara 2015. Dintre acestea, 3683 sunt locuri pentru studii de licenta, 1620 reprezentand locuri subventionate de la buget (fara taxa).

Cele mai multe locuri, 895, vor fi disponibile la Facultatea de Inginerie, la Facultatea de Stiinte Socio-Umane vor fi 540 locuri, iar la Facultatea de Drept, 535 locuri.

Toate specializarile Universitatii ‘Lucian Blaga’ din Sibiu sunt acreditate si autorizate sa functioneze de catre Ministerul Educatiei Nationale. De altfel, la ultima evaluare a Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu a primit cel mai inalt calificativ—Grad de Incredere Ridicat.

La majoritatea facultatilor ULBS inscrierea continua pana in 18 iulie, exeptie facand Facultatea de Litere si Arte, unde data limita este 17 iulie si Facultatea de Stiinte Socio-Umane, la care se pot depune dosare pana in 22 iulie.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349