DIVERTISMENT

Junii Sibiului au cucerit Bulgaria. S-au intors cu trei medalii de aur

Junii Sibiului au cucerit Bulgaria. S-au intors cu trei medalii de aur

Unul din cele mai importante ansambluri folclorice din Romania  ”Ceata Junilor” din Sibiu a reusit sa impresioneze juriul celui mai important festival de profil din Bulgaria. Sibienii au obtinut trei medalii de aur si Marele Trofeu festivalui-concurs international, „Morning Star”.

ceata junii sibiului premiata in bulgaria

La acest festival, peste 2.500 de participanti din intreaga lume au intrat in competitia artelor, incercand sa isi dovedeasca talentul in diverse sectiuni, care variaza de la folclor la dans modern, balet, muzica usoara, muzica instrumentala, muzica de fanfara, spectacol de teatru, de circ, spectacol de revista. Ansamblul sibian a prezentat, in concurs, dansuri si obiceiuri din zona Sibului si Transilvaniei. Artistii sibieni au castigat Premiul I si medalia de aur la trei sectiuni: obiceiuri traditionale, cu Nunta traditionala hartibaceana, la duo dans si la sectiunea grup patru perechi. Dar marea performanta este castigarea Marelui Trofeu al Festivalului. Romania a mai fost reprezentata, pe podiumului festivalului, la sectiunea 6-12 ani, de Ansamblul de copii Doina din Cluj.

Sursa: Rador


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309