POLITICA

Iohannis scoate artileria grea: Nu si-a imaginat nimeni ca un hot se poate considera peste lege. Unii cred ca li se cuvine

Iohannis scoate artileria grea: Nu si-a imaginat nimeni ca un hot se poate considera peste lege. Unii cred ca li se cuvine

Presedintele Klaus Iohannis a avut o reactie extrem de dura la adresa sefului PSD Liviu Dragnea, in urma deciziei Avocatului Poporului de a ataca la Curtea Constitutionala legea care nu permite unui condamnat penal sa faca parte din Guvernul Romaniei.

iohannis dragneaIohanis a declarat, vineri, la sedinta CSM, ca nimeni nu este mai presus de lege, precizand ca „nu si-a imaginat nimeni ca un simplu hot are pretentia sa fie deasupra legii dar sunt unii care chiar au impresia ca li se cuvine” acest lucru.

„Va felicit pentru alegerea in Consiliul Superior al Magistraturii. Stiu ca a fost destul de dificil parcursul pana aici. (…) Greu de gasit o sarcina mai dificila descrisa in mai putine cuvinte, aceasta este sarcina dumneavoastra, sa garantati independenta justitiei. De ce o fi asa de important? Nu este doar importanta, este fundamentala, nicio democratie, niciun stat de drept nu poate sa functioneze fara o justitie independenta. Justitia independenta inseamna ca nimeni nu trebuie sa se amestece in treaba judecatorilor si procurorilor, dar si ca nimeni nu este mai presus de lege. Nu si-a imaginat nimeni caa un simplu hot se poate considera sau are pretentia sa fie deasupra legii. Nu si-a imaginat nimeni ca un simplu hot se poate considera sau are pretentia sa fie deasupra legii dar sunt unii care chiar au impresia ca lor poate li se cuvine sa fie deasupra legii si ma refer la persoane care, de regula, au pozitii publice. Asa ceva nu se poate”, a declarat seful statului la sedinta noului Consiliu Superior al Magistraturii.

Presedintele Iohannis a remarcat faptul ca sunt politicieni care dau impresia ca, daca au dosar penal, condamnari tot sunt „baieti buni” pentru ca au luat multe voturi. Iohannis considera ca ar fi „o mare greseala” daca s-ar repeta „supunerea justitiei politicului”, asemenea episoade mai intregistrandu-se in trecut.

„De regula, politicienii incearca sa acapareze tot”, iar la unii apare „o nevoie excesiva de putere”, aici fiind un pericol pe care CSM este chemat sa-l elimine, a mai spus Iohannis, indemnandu-i pe membrii CSM: „cand presiunea devine mare, fiti fermi, nu obedienti, refuzati imixtiunea politicului in actul de justitie”.

Sursa: Mediafax


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349