POLITICA

Klaus Iohannis cere urgent rediscutarea legilor Big Brother!

Klaus Iohannis cere urgent rediscutarea legilor Big Brother!

Presedintele Klaus Iohannis cere urgent rediscutarea legilor Big Brother.

„La initiativa Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, la nivelul Consiliului Operativ de Securitate Cibernetica (COSC) va incepe din aceasta saptamana reanalizarea prevederilor legislative in domeniul accesului la datele de trafic informational si al securitatii informatice. Demersul are drept scop depasirea blocajului care se inregistreaza in prezent, punerea in acord cu deciziile Curtii Constitutionale si o mai buna informare a opiniei publice privind masurile in plan legislativ si efectele acestora. Reanalizarea legislatiei in domeniu va include si consultari cu societatea civila, inainte de reinceperea unui nou proces legislativ la nivel parlamentar, participarea reprezentantilor societatii civile fiind indispensabila pentru un demers care sa vina si in intampinarea celor care in trecut si-au exprimat reticenta fata de unele prevederi. Totodata, consultarea va include si intalniri cu reprezentanti ai partidelor parlamentare din comisiile de profil, reprezentanti ai mediului de afaceri si ai celui academic. 

Scopul discutiilor este de a se gasi un echilibru intre respectarea libertatilor individuale si prevenirea terorismului, criminalitatii cibernetice si combaterea coruptiei. Consultarile se vor desfasura in cadrul Comitetului Operativ de Securitate Cibernetica, organism prin care se realizeaza coordonarea unitara a Sistemului National de Securitate Cibernetica. Conducerea COSC este asigurata de un presedinte (consilierul prezidential pentru probleme de securitate nationala) si de un vicepresedinte (consilierul prim-ministrului pe probleme de securitate nationala). Coordonatorul tehnic al COSC este Serviciul Roman de Informatii”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Sursa: realitatea.net


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275