POLITICA

KLAUS IOHANNIS a invitat PARTIDELE la CONSULTARI LA COTROCENI! Vezi PROGRAMUL CONSULTARILOR!

KLAUS IOHANNIS a invitat PARTIDELE la CONSULTARI LA COTROCENI! Vezi PROGRAMUL CONSULTARILOR!

KLAUS IOHANNIS a invitat PARTIDELE la CONSULTARI LA COTROCENI! Vezi PROGRAMUL CONSULTARILOR!

Presedintele Klaus Iohannis a invitat partidele politice la consultari la Cotroceni, luni, de la ora 10.00. Invitatia la consultari adresata partidelor a fost publicata pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a trimis marti, 6 ianuarie a.c., o invitatie partidelor si formatiunilor politice reprezentate în Parlamentul Romaniei, prin care le cheama, luni, 12 ianuarie a.c., la consultari. Pe agenda discutiilor se afla încheierea unui acord politic cu scopul asigurarii, în anul 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Ministerul Apararii Nationale”, se arata în comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Programul consultarilor va fi urmatorul:

• 10.00 – 10.30 – Partidul Social Democrat;
• 10.45 – 11.15 – Partidul National Liberal;
• 11.30 – 12.00 – Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei;
• 12.15 – 12.45 – Partidul Conservator;
• 13.00 – 13.30 – Uniunea Democrata Maghiara din Romania;
• 13.45 – 14.15 – Grupul parlamentar al Minoritatilor Nationale;
• 14.30 – 15.00 – Partidul Poporului – Dan Diaconescu.

Consultarile au fost deja anuntate la depunerea juramanului, de catre Klaus Iohannis, cand a spus ca este nevoie de un dialog cu partidele parlamentare. Presedintele va discuta cu liderii formatiunilor, obiective de tara. Discutiile presedintelui Klaus Iohannis cu liderii partidelor politice parlamentare vin la o saptamana dupa ce seful statului a avut întalniri cu ministrii Gabriel Oprea, Mircea Dusa si Bogdan Aurescu, pe domeniile care vizeaza activitatea presedintelui, potrivit prevederilor constitutionale. De asemenea, Iohannis a avut o discutie, lunea trecuta, si cu premierul Victor Ponta, pe tema bugetului de stat pe 2015, pe care l-a si promulgat, si pe tema alocarii suplimentare de 0,3% din PIB pentru Aparare, acest subiect urmand sa se afle pe agenda discutiilor la nivelul Uniunii Europene.

Sursa: realitatea.net


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309