POLITICA

Klaus Iohannis o trimite pe Raluca Turcan catre sefia PNL

Klaus Iohannis o trimite pe Raluca Turcan catre sefia PNL

Sibiul a fost singurul judet din tara in care PNL a castigat categoric alegerile parlamentare si, in urma dezastrului a nivel national, sefa liberalilor sibieni este favorita pentru a prelua conducerea partidului.

klaus-iohannis-si-raluca-turcan

Rezultatul de aproape 40% pe care PNL Sibiu l-a obtinut in judet i se datoreaza, intr-o masura extrem de mare presedintelui Klaus Iohannis. Sibienii continua sa il sustina masiv pe fostul primar, astfel ca, asocierea directa cu acesta a PNL Sibiu le-a adus liberalilor victoria clara in scrutinul de duminica.

Practic, PNL Sibiu s-a bucurat de sustinerea majoritatii celor care la alegerile locale din luna iunie au votat pentru FDGR si Astrid Fodor. In iunie, la o prezenta la vot de aproape 45 %, FDGR a obtinut 46 de procente, iar PNL doar 17,61%, fiind sub PSD (21,26%). Acum, Sibiul a avut o prezenta la vot de 37%, cei mai multi dintre votantii FDGR orientandu-se catre liberali.

Situatia este relativ asemanatoare si la rezultatele pe judet, unde cele 19 procente ale FDGR au mers, in majoritate, tot al PNL (33% in iunie), in timp ce PSD s-a pastrat la nivelul din vara (29%).

Turcan emite pretentii

Fara votul masiv pro-Iohannis, batalia dintre PNL si PSD de la Sibiu ar fi fost la fel de stransa ca si in alte judete din Transilvania. In aceste conditii, cu cel mai bun rezultat din tara, Raluca Turcan este indreptatita sa preia presedintia PNL, interimar, deocamdata, iar colegii sai au decis ca deputatul de Sibiu sa fie cea care va conduce partidul, cel putin pana la organizarea congresului.

Potrivit Mediafax, Raluca Turcan a declarat, in sedinta BPN, ca vine pe un rezultat bun, un rezultat de echipa in Sibiu, „cu oameni noi si profesionisti, cu respectarea criteriilor de integritate”.

Principala responsabilitate a presedintelui interimar va fi organizarea congresului, la care va fi aleasa o conducere cu puteri depline, programat pentru inceputul anului viitor.

Teodor Atanasiu si presedintele filialei PNL Calarasi, Raducu Filipescu, au fost propusi pentru functia de secretar general, urmand ca BPN al PNL sa decida care dintre cei doi vor ocupa functia detinuta pana de curand de Ilie Bolojan, au spus marti, pentru MEDIAFAX, surse din PNL.

Potrivit rezultatelor de la alegerile locale, PNL a obtinut 39,52% in Sibiu un scor peste PSD, partidul lui Dragnea avand 28,20%.

Foto: Mesagerul de Sibiu


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309