INTERNATIONAL

KLAUS IOHANNIS sustine ca Rusia este responsabila de atacurile din Mariupol!

KLAUS IOHANNIS sustine ca Rusia este responsabila de atacurile din Mariupol!

KLAUS IOHANNIS sustine ca Rusia este responsabila de atacurile din Mariupol!

Presedintele Klaus Iohannis a condamnat atacturile criminale asupra populatiei civile din Mariupol, Ucraina, precizand ca responsabilitatea apartine nu doar separatistilor ucraineni, ci si Federatiei Ruse.

”Ma alatur reprezentantilor Uniunii Europene si ai Statelor Unite ale Americii in a considera atacurile asupra populatiei civile din Mariupol, Ucraina, drept criminale”, a transmis presedintele Iohannis, intr-un mesaj remis de Administratia Prezidentiala. Potrivit sefului statului, ”responsabilitatea apartine nu doar separatistilor ucraineni, ci si Federatiei Ruse care participa la inarmarea rebelilor si nu isi foloseste influenta pentru a detensiona conflictul”. Klaus Iohannis afirma ca ”Romania condamna incalcarea suveranitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei si va continua sa contribuie la materializarea aspiratiilor sale europene si euroatlantice”.

”In acest context, se justifica mentinerea sanctiunilor impotriva Federatiei Ruse, iar in lipsa participarii sale credibile la gasirea unei solutii politice care sa evite pierderi de vieti omenesti, trebuie luata in considerare intensificarea lor”, se mai precizeaza in comunicatul Presedintiei. Un atac insurgent cu rachete in orasul ucrainean Mariupol a provocat sambata moartea a 30 de persoane. Alianta Nord-Atlantica, Uniunea Europeana si Statele Unite au condamnat vehement atacul, cerand Rusiei sa inceteze imediat sustinerea acordata rebelilor separatisti. La randul sau, presedintele Statelor Unite, Barack Obama, s-a declarat „extrem de preocupat”, duminica, de recentele incalcari ale armistitiului in estul Ucrainei.

Federica Mogherini, Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, a convocat o reuniune extraordinara a ministrilor de Externe ai statelor UE, joia viitoare, pe fondul intensificarii conflictului separatist din Ucraina.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in martie 2014, s-a soldat, potrivit estimarilor, cu aproape 5.000 de morti.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279