POLITICA

Klaus Iohannis va fi judecat in RECURS!

Klaus Iohannis va fi judecat in RECURS!

Klaus Iohannis va fi judecat in RECURS! 1

Klaus Iohannis va fi judecat in recurs de instanta suprema, din care va rezulta daca primarul Sibiului a fost in incompatibilitate in perioada in care a reprezentat municipiul in adunarile generale ale actionarilor societatilor Apa Canal si Piete sau daca raportul ANI va fi anulat.

Instanta a stabilit, marti, sa admita in principiu judecarea recursului formulat de Agentia Nationala de Integritate (ANI) in dosarul in care il acuza pe Klaus Iohannis de incompatibilitate.

„Dispune comunicarea raportului asupra admisibilitatii in principiu a recursului catre recurenta-parata Agentia Nationala de Integritate, catre intimatul-reclamant Klaus Werner Iohannis si catre intimata-parata Inspectia de Integritate, cu mentiunea ca partile sa formuleze in scris un punct de vedere asupra raportului, in termen de 10 zile de la comunicare”, se arata in decizia instantei.

Dupa transmiterea acestor puncte de vedere, dosarul va intra in faza de judecata a recursului, judecatorii instantei supreme urmand sa decida definitiv daca Iohannis a fost sau nu in incompatibilitate.

In 24 aprilie 2013, Agentia Nationala de Integritate anunta ca a constatat ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se afla in stare de incompatibilitate intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 si SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

In septembrie 2013, Klaus Iohannis a castigat procesul intentat ANI, dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestatia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata ca se afla in incompatibilitate si a dispus anularea raportului de evaluare. Decizia a fost contestata de ANI la instanta suprema.

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, luni, ca va candida la prezidentiale indiferent de ceea ce se va intampla la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se judeca dosarul sau de incompatibilitate.

„Pot sa va spun ca voi candida indiferent ce o sa se intample. Candidatura mea este depusa, este definitiva si voi fi pe buletinul de vot. Nu pornesc de la premisa ca maine se va intampla ceva deosebit la ICCJ”, declara Iohannis, la Adevarul Live.

Klaus Iohannis a tinut sa precizeze ca el porneste de la premisa ca va castiga procesul.

„Nu am cum sa pierd, in prima instanta am castigat si inca foarte bine acest proces. Nu exista nicio chestiune suplimentara fata de ce s-a discutat pe fond si nu exista pentru mine niciun motiv sa cred ca as putea sa pierd acest proces, si atunci, sigur, daca ar fi un termen relativ rapid, s-ar judeca, as castiga procesul si ar fi scoasa aceasta chestiune din discutia publica”, a precizat liderul PNL.

Potrivit lui Iohannis, „ceilalti sunt mai ingrijorati”, iar el mai putin. „Eu stau foarte solid cu acest caz, nu imi fac niciun fel de probleme”, a subliniat Klaus Iohannis.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279