POLITICA

Klaus Iohannis va fi premiat in Germania. Pentru ce ii va fi acordata distinctia Herman Ehlers 2016

Klaus Iohannis va fi premiat in Germania. Pentru ce ii va fi acordata distinctia Herman Ehlers 2016

Presedintele Klaus Iohannis va primi miercuri, la Kiel, in Germania, premiul Herman Ehlers 2016 pentru merite deosebite in sprijinirea statului de drept si a luptei impotriva coruptiei.

klaus iohannis si presedintele germaniei

”Presedintele Romaniei se va afla la Kiel, in Germania. Motivul prezentei este faptul ca va primi premiul Herman Ehlers 2016. Este un premiu care este acordat domnului presedinte din partea fundatiei cu acelasi nume pentru merite deosebite in sprijinirea statului de drept si a luptei impotriva coruptiei. Este un premiu prestigios, unul dintre cele mai importante premii germane”, a anuntat purtatorul de cuvant la presedintelui, Madalina Dobrovolschi.

Ea a precizat ca fundatia care ofera premiul poarta numele fostului presedinte al Parlamentului german intre 1950-1954, iar distinctia a mai fost oferita de-a lungul timpului ”multor personalitati de varf din politica tocmai pentru ca au promovat valorile libertatii si democratiei”, printre care fostul cancelar german Helmut Kohl si actualul presedinte al Comisiei Europene, Jean Claude Junker. ”Este o fundatie care promoveaza educatia civica in spiritul libertatii si democratiei”, a mai adaugat Dobrovolschi.

Sursa: Mediafax


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309