ACTUALITATE

La mici fruntasi, la strans gunoiul… “ma lasi?”

La mici fruntasi, la strans gunoiul… “ma lasi?”

Sibienii au lasat zeci de tone de gunoi in zonele amenajate pentru gratare cu ocazia zilei de 1 Mai, fapt ce a adus costuri consistente cu igienizarea primariilor care administreaza teritoriul. Cu toate ca au fost instalate containere pentru a facilita depozitarea resturilor, petrecaretii nu au fost foarte receptivi.

La Curmatura Stezii, cea mai apropiata de municipiul Sibiu, administrarea apartine de Primaria Rasinari, iar reprezentantii institutiei au declarat, luni ca, dupa zilele de 1 si 2 mai, cele doua containere instalate in zona au fost pline, iar in cursul zilei de luni urmeaza sa fie golite.

„Avem doua containere de cate doua tone. Acestea au fost pline si vor fi golite astazi (luni – n.r.). In zona au mai ramas gunoaie si pe pajisti, iar acestea vor fi adunate cu ajutorul celor care beneficiaza de venitul minim garantat”, au declarat reprezentantii Primariei Rasinari.

Potrivit acestora, in zona, de 1 si 2 mai, „nu au fost mai mult de o suta de persoane, mult mai putine decat in alti ani, din cauza vremii nefavorabile”.

O alta zona preferata pentru iesirile la iarba verde este cunoscuta sub numele de Valea Argintului si apartine de Primaria Cisnadie, care gestioneaza si zona dintre Cisnadie si Cisnadioara, unde sibienii obisnuiesc, de asemenea, sa mearga la gratar.

„Angajatii serviciului Politie Locala au facut controale in baza Legii 54/2012 privind desfasurarea activitatilor de picnic intre Cisnadie si Cisnadioara si nu au fost depistate depuneri de gunoaie si nu s-au aplicat sanctiuni”, a declarat Magda Odagiu, reprezentant al Primariei Cisnadie.

Potrivit acesteia, din zona respectiva s-au ridicat circa doua tone de gunoaie in urma minivacantei de 1 Mai.

Zona Tocile, de asemenea renumita pentru petrecerea timpului la aer curat, apartine de Primaria Sadu. Primarul Valentin Ivan a spus ca in acest an numarul petrecaretilor de 1 Mai a fost mult mai mic decat in alti ani.

„Nu prea am avut gunoi ca in alti ani pentru ca au fost prea putin petrecareti. La noi a plouat si in 1 si in 2, putine au fost orele de iesit la iarba verde”, a declarat Valentin Ivan.

Potrivit acestuia, Primaria Sadu are montate in zona Tocile sase containere, cu o capacitate de sapte tone. Dupa minivacanta acestea au fost totusi pline si urmeaza a fi golite.

Valentin Ivan a spus ca pe pajisti nu a ramas gunoi in urma petrecaretilor, Primaria nefiind nevoita sa intervina pentru curatenie.

„Am avut si noi campanii de informare si constientizare. Nu avem probleme cu gunoiul in zona respectiva. Oamenii care vin au inteles ca trebuie sa pastreze curatenia, mai ales ca exista containerele unde pot arunca gunoaiele”, a declarat Valentin Ivan.

Mai departe de municipiul Sibiu, catre Muntii Fagaras, este zona cunoscuta sub numele de Valea Avrigului, care apartine de Primaria Avrig. Zeci de turisti au petrecut de 1 Mai si aici.

„Avem montate patru containere in zona. Au fost oameni la gratar pe Valea Avrigului, dar nu ca in alti ani, pentru ca a plouat. Oamenii nu au fost destul de corecti si au lasat gunoaie si pe afara. Containerele au fost pline, ba chiar au fost masinile de doua ori sa le goleasca”, au declarat reprezentantii Serviciului Gospodarie Oraseneasca Avrig.

Potrivit acestora, in total, capacitatea celor patru containere de pe Valea Avrigului depaseste 5,5 tone.

sursa: Mediafax

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279