SOCIAL

La Sibiu debuteaza SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII 2014!

La Sibiu debuteaza SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII 2014!

BenQ Corporation

Astazi, 29 septembrie a.c., incepe cea de-a noua editie a ‘Saptamanii Prevenirii Criminalitatii’, o campanie derulata la nivel national’, de Politia Romana, prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii.

Seful Politiei Romane, chestorul general de politie Petre Toba, a declarat: ‘Principalul obiectiv al Politiei Romane este si va fi siguranta cetatenilor in slujba carora ne aflam. Pentru intarirea gradului de siguranta in cadrul comunitatii trebuie, in primul rand, sa prevenim infractionalitatea, iar acest lucru poate fi infaptuit doar cu sprijinul cetatenilor. Va multumim si va invitam sa ne fiti alaturi la o noua editie a ‘Saptamanii Prevenirii Criminalitatii’.

Pe parcursul acestei saptamani, 29 septembrie — 3 octombrie a.c. se va derula, la nivel national, cea de-a noua editie a evenimentului ‘Saptamana Prevenirii Criminalitatii’, in cadrul caruia vor fi abordate cinci paliere de interes institutional: delincventa juvenila, victimizarea minorilor, furturile, infractiunile comise cu violenta si siguranta rutiera.

La nivelul Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu, politistii din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenirea a Criminalitatii si-au planificat diverse activitati, in functie de grupurile tinta vizate si de tipul mesajelor preventive ce vor fi promovate pentru constientizarea populatiei cu privire la importanta adoptarii unor conduite antivictimale si antiinfractionale. Vor fi cooptati in organizarea si derularea acestor actiuni parteneri din diverse domenii: autoritati locale, unitati de invatamant, societati comerciale, organizatii neguvernamentale, institutii guvernamentale si mass-media.

Astfel, in cadrul seminariilor, meselor rotunde si intalnirilor organizate vor fi discutate aspecte privind delincventa juvenila, violenta in scoli, victimizarea minorilor, periculozitatea consumului de droguri, traficului de persoane, precum si siguranta rutiera.

Politistii se vor intalni cu elevi, parinti, profesori si directori ai unitatilor de invatamant, persoane in varsta, femei, administratori de societati comerciale si de imobile si reprezentanti ai comunitatilor multiculturale.

Pe parcursul celor 5 zile, politistii din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenirea a Criminalitatii si-au propus organizarea urmatoarelor activitati:

29 septembrie — Prevenirea delincventei juvenile;

30 septembrie — Prevenirea victimizarii minorilor;

1 octombrie — Prevenirea infractiunilor de furt;

2 octombrie — Prevenirea infractiunilor comise cu violenta;

3 octombrie — Siguranta rutiera.

*** Astazi, 29 septembrie, in cadrul activitatilor dedicate prevenirii delicventei juvenile, politistii din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenirea a Criminalitatii vor desfasura activitati in unitatile de invatamant in vederea prevenirii delincventei juvenile in randul elevilor.

Politistii sibieni se vor afla astazi, incepand cu ora 1300, la Liceul de Arta si Grupul Scolar de Constructii si Arhitectura ‘Carol I’ din municipiul Sibiu, unde vor purta discutii cu elevii te marginea temei ‘Violenta la varsta adolescentei’. In cadrul activitatilor, elevii Liceului de Arta Sibiu vor realiza 50 de tricouri cu mesaje preventive, tricouri ce vor fi predate elevilor Grupului Scolar de Constructii si Arhitectura Sibiu ‘Carol I’.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279