CULTURA

„Lectia” de Eugène Ionesco, in avanpremiera la Teatrul National Radu Stanca Sibiu!

„Lectia” de Eugène Ionesco, in avanpremiera la Teatrul National Radu Stanca Sibiu!

„Lectia” de Eugène Ionesco, in avanpremiera la Teatrul National Radu Stanca Sibiu!2

Regizorul Mihai Maniutiu monteaza la Teatrul National Radu Stanca Sibiu una dintre cele mai fascinante piese ale lui Eugène Ionesco, „Lectia”. Avanpremiera spectacolului va avea loc joi, 25 septembrie, ora 19:00, iar premiera oficiala la inceputul lunii octombrie.

Miercuri, 24 septembrie, ora 11:00 (sala Turandot, Hotel Ibis) va avea loc o conferinta de presa la care vor participa Constantin Chiriac, in dubla calitate de director general al Teatrului National Radu Stanca Sibiu si de interpret al rolului Profesorului, regizorul Mihai Maniutiu si Andrea Gavriliu, care semneaza coregrafia spectacolului.

„Lectia” este un spectacol ce vorbeste despre manipulare, seductie, orori, robotizare, dar si despre felul in care civilizatia evolueaza, sau ce inseamna progresul.

„Lectia e un foarte puternic text politic, unul dintre cele mai subtile si in acelasi timp generoase texte – in sensul ca este compus si structurat in asa fel incat sa poti reflecta in oglinzile lui orice forma de dictatura, orice act politic care tinteste dezumanizarea, distrugerea individualitatii si libertatii omului. Genocidul, spalarea creierelor, purificarile etnice, crimele in masa, totul se petrece sub ochii nostri. Nu ne mai putem preface ca nu stim. Traim intr-o epoca in care suntem cu totii interconectati. Cei care pretind ca nu stiu, vor sa-si tina ochii inchisi. Un astfel de spectacol ii determina sa deschida ochii. Nu scapi de cosmaruri pretinzand ca joci intr-o feerie.“ (Mihai Maniutiu)

Va asteptam miercuri, 24 septembrie, ora 11:00 la intalnirea cu realizatorii spectacolului „Lectia”!

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279