ECONOMIE

Lectie de economie la stana. Ciobanii sibieni care au riscat pe bani europeni, iar acum castiga milioane de euro

Lectie de economie la stana. Ciobanii sibieni care au riscat pe bani europeni, iar acum castiga milioane de euro

cioban

Un grup de ciobani din judetul Sibiu a avut curajul de a se lua la “tranta” cu hypermarket-urile si a castigat. Cei 16 au plecat la Arad unde au facut o asociatie, au accesat fonduri europene de 2 milioane euro, au construit o fabrica, iar acum distribuie produse lactate in marile magazine din Romania, scrie gandul.info.

Asta se intampla in urma cu sapte ani. Acum, pot spune ca au castigat, deoarece afacerea lor merge in continuare: au 30.000 de oi si produc diverse feluri de branza, iaurt, sana si kefir.

Ciobanii recunosc ca singuri nu ar fi razbit pe piaţa. Acum, isi distribuie produsele in toata ţara, prin supermarketuri. ”Vine laptele din tancul de racire, se aduce cu cisterna, se pasteurizeaza, apoi trece in instalaţia de imbuteliat, camera de termostatare, apoi depozitul de frig. Nu se vede produsul pana nu ajunge in borcanele de iaurt”, explica administratorul fabricii.

Citeste articolul complet pe gandul.info


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279