ECONOMIE

Liber la munca pentru romani, in una din cele mai bogate tari ale Europei

Liber la munca pentru romani, in una din cele mai bogate tari ale Europei

Sibienii care vor sa mearga la munca in strainatate, au primit o veste buna. De la 1 iunie, Elvetia, una din tarile europene cu cele mai mari salarii a elimitat toare restrictiile de pe piata muncii pentru romani si bulgari.

 ACCIDENT DE MUNCA in Saliste Doi muncitori au cazut de pe o schela de la sase metri!1Masurile de limitare a imigraţiei vor putea fi reintroduse doar in cazul in care va exista un aflux de imigranţi din cele doua ţari.

Guvernul Elveţiei a adoptat miercuri o ordonanţa care prevede accesul pe piaţa muncii pentru cetaţenii romani si bulgari de la 1 iunie 2016.

Elveţia prelungise, in 2009 si 2014, masurile restrictive pe piaţa muncii pentru cetaţenii romani si bulgari.

Perioada tranzitorie de menţinere a restricţiilor pe piaţa muncii expira pe 31 mai 2016 si nu va fi prelungita.

„In cazul in care imigraţia din Romania si Bulgaria va depasi cu 10% media ultimilor trei ani, pe 1 iunie 2017 sau cel tarziu pe 1 iunie 2018, Consiliul Federal va putea introduce noi restricţii pe piaţa interna a muncii, valabile pana pe 31 mai 2019”, precizeaza Guvernul de la Berna.

In momentul de faţa, numarul imigranţilor romani si bulgari din Elveţia este destul de mic.

In momentul aderarii Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, Elveţia a introdus restricţii privind accesul cetaţenilor celor doua state pe piaţa muncii. Elveţia nu este membra a Uniunii Europene, dar face parte din Zona Economica Europeana si din Spaţiul european de libera circulaţie Schengen.

Sursa: Mediafax


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309