ADMINISTRATIE

Liceul de Arta din Sibiu va fi mutat. Primaria a gasit o solutie permanenta

Liceul de Arta din Sibiu va fi mutat. Primaria a gasit o solutie permanenta

Primaria Sibiu anunta ca a gasit o varianta ”acceptata de ambele parti” pentru ca Liceul de Arta sa fie mutat din actuala cladire pe care trebuie sa o elibereze pana in 2017, in urma retrocedarii.

liceul de arte sibiu 2

In cladirea in care va functiona liceul sibian a functionat pana acum cativa ani internatul Liceului Economic ”George Baritiu”, pe strada Oituz, nr. 31, iar pentru a putea fi transformata in unitate de invatamant va avea nevoie de investitii majore.

“Printr-un dialog bun cu reprezentantii Liceului de Arta si datorita deschiderii aratate de ambele parti, am reusit sa gasim o solutie foarte buna si permanenta pentru mutarea Liceului. Noua cladire este agreata de reprezentantii unitatii de invatamant si, mai important, dupa o renovare ampla, va oferi un spatiu corespunzator si mai generos pentru desfasurarea cursurilor acestei institutii care obtine rezultate deosebite prin elevii sai”, a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Cladirea in care functioneaza in prezent Liceul de Arta din Sibiu, de pe strada Alexandru Odobescu, nr. 2, a fost retrocedat iar contractul de inchiriere va expira in anul 2017.

Cladirea care urmeaza sa fie trasnsfomata in liceu este structurata pe patru niveluri, are incaperi mari si luminoase. Lucrarile vor fi planificate si realizate prin consultare cu cadrele didactice ale Liceului pentru ca incaperile si intreg sediul sa raspunda nevoilor deosebite ale acestui profil, mai anunta Primaria Sibiu.

Serviciul de Administrare a Unitatilor de Invatamant Preuniversitar de Stat va solicita alocarea de fonduri in urmatoarea sedinta ordinara a Consiliului Local pentru realizarea proiectarii si mai apoi pentru contractarea lucrărilor propriu-zise.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349