INTERNATIONAL

Liderii religiosi islamici, budisti, crestini, baha’ism si hindusi, la aceeasi masa 

Liderii religiosi islamici, budisti, crestini, baha’ism si hindusi, la aceeasi masa 

3. Holding up X_O cards in regard to religiousquestions in Myanmar

Importanti lideri religiosi reprezentand islamul, baha’ism-ul, hinduismul si crestinismul au gasit puncte comune in ceea ce priveste stoparea razboaielor generate de diferentele culturale si religioase din lume.

Intalnirea Aliantei Mondiala a Religiilor pentru Pace a fost initiata de organizatia Heavenly Culture World Peace, Restoration of Light (HWPL), s-a desfasurat in 14 martie, la Hotel sule shangri-La Meeting Room in Yangon, Myanmar si au participat 63 de lideri religiosi din toata lumea.

“Scopul acestei intalniri a fost de a gasi puncte comune ale tuturor religiilor, de a impartasi idei care sa aduca pacea in lume”, se arata intr-un comunicat HWPL.

In timpul reuniunii, cei 63 de lideri au fost rugati sa raspunda, ridicand carduri cu “O” sau “X”, la intrebarea “Ca si lider religios, care este definitia pentru pace, in religia pe care o reprezentati?”.  “Participantii au fost incantati de faptul ca au avut posibilitatea de a schimba idei si ideologii, iar in final sa constate ce intre toate religiile exista puncte comune. Mai mult, ei si-au exprimat dorinta ca, in urma acestei intalniri, coflictele dintre Islam si Budhism se vor sfarsi”, se mai arata in comunicat.

Alianta Mondiala a Religiilor pentru Pace s-a nascut in septembrie 2014, in urma summit-ului HWPL de la Seul, Coreea de Sud. Atunci, la invitatia presedintelui HWPL, Man Hee Lee si a doamnei Nam Hee Kim, presedintele Organizatiei Internationale a femeilor pentru promovarea Pacii (IWPG), peste 700 de lideri religiosi, dar si oameni politici, au luat parte la intalnirea care a pus bazele Aliantei Mondiale a Religiilor pentru Pace.

De asemenea, HWPL doreste sa implementeze o lege internationala pentru situatii de razboi. Impreuna cu Secretarul General al Natiunilor Unite, Ban Ki-moon’s, va organiza o conferinta la care vor fi invitati lideri religiosi din toata lumea, si in cadrul careia sa se dicute despre modalitati de contracarare a extremismului violent.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309