CULTURA

Life Sentences la Astra Film Cinema

Life Sentences la Astra Film Cinema

Lupta lui Nemir, unul dintre copiii dintr-o familie formata din un arab si o evreica, o familie controversata pentru societatea in care traiesc, este centrul filmului Life Sentences, film proiectat saptamana aceasta la Astra Film.

Filmul Life Sentences (regia: Nurit Kedar și Yaron Shani) exploreaza prin ochii lui Nimer, unul dintre copiii controversatei familii, senzația sufocanta de a te simți exclus și inchis in tine atunci cand ești judecat și tratat in funcție de faptele comise de parinții tai. Nimer se afla la granița a doua culturi care se resping cu violența: Israelul ataca Gaza de unde provine tatal sau, Hamas ataca Israelul de unde provine mama sa. Tanarul decide sa se indeparteze de mentalitatea familiei sale. Contrar asteptarilor, decizia sa nu il aduce nici macar aproape de linistea de care are atat de mare nevoie. Ba dimpotriva, lipsa de apartenența il impinge catre depresie și confuzie.

”Incearca sa gandești ceva ce ei nu-ți dau voie, ceva ce este de neacceptat pentru comunitatea in care traiești. Incearca doar!”, ne provoaca Nemir. Life Sentences este un film despre empatie, despre efectele vizibile și invizibile ale ciocnirii dintre culturi diferite, despre instrainare, despre puterea de a gandi diferit.

Filmul va fi proiectat joi, 31 martie, de la ora 19:00 la Astra Film Cinema (Piața Mica 11). Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun in vanzare cu 30 de minute inaintea inceperii proiecției. Mai multe informații la tel: 0751.166.516

 

Trailer: https://youtu.be/4auS7bWXqwk

Facebook event: www.facebook.com/events/1156877371019286/

 

Cristina Balau


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275