SOCIAL

Lucrari de modernizare in toate sectiile Spitalului de Pediatrie Sibiu!

Lucrari de modernizare in toate sectiile Spitalului de Pediatrie Sibiu!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spitalul de Pediatrie Sibiu isi continua proiectele si lucrarile de modernizare a celor trei cladiri in care functioneaza clinicile medicale.

Procedura pentru modernizarea cladirii din Parcul Astra s-a incheiat si, dupa scurgerea perioadei de 10 zile prevazuta pentru depunerea eventualelor contestatii, se va incheia contractul cu firma declarata castigatoare. Aceasta este o a doua investitie majora planificata, finantata din bugetul local. Proiectul presupune lucrari in valoare estimata de 2,5 milioane de lei care includ schimbarea tamplariei si a pardoselilor, modernizarea instalatiilor sanitare, termice si electrice si refacerea zugravelilor. Aceste lucrari vor fi efectuate atat in blocul operator si saloanele acestei clinici a Spitalului cat si in saloanele de terapie intensiva, in laboratoare, in subsol, in farmacie si in depozitul de alimente. Termenul de executie a lucrarilor este de 8 luni.

In septembrie 2014 se va promova o procedura de achizitie pentru modernizarea sectiei de infectioase de pe strada Transilvaniei. In prezent se lucreaza la studiul de fezabilitate care estimeaza ca valoare a lucrarilor o suma de 800.000 de lei. Proiectul presupune construirea unei suprafete de 300 de metri patrati prin etajarea constructiei existente. Vor rezulta astfel noua saloane pentru copil si apartinator, cabinete medicale si spatiile administrative aferente. Lucrarea este foarte importanta atat pentru ca extinde capacitatea acestei sectii care ofera in prezent 36 de paturi, dar mai ales pentru faptul ca ofera posibilitatea separarii ariilor destinate tratarii diverselor boli contagioase, evitand astfel contaminarea. Fondurile pentru aceste lucrari vor fi asigurate din bugetul local.

O a doua procedura care priveste aceasta clinica va fi promovata saptamana viitoare. E vorba de un contract pentru lucrari de reparatii ale cladirii existente la adresa mentionata: schimbarea tamplariei, modernizarea instalatiilor termice, electrice si sanitare, executia de zugraveli, tencuieli si igienizari. Valoarea indicatorilor tehnico-economici pentru acest contract a fost estimata la 470.000 lei, fara TVA. Lucrarile au ca termen de executie 5 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.

Lucrarile de construire a centrului de cercetare al Spitalului de Pediatrie Sibiu de pe strada Pompeiu Onofrei au avansat intr-un ritm bun. Constructorul a finalizat demisolul si parterul cladirii noi, lucrandu-se in prezent la structura de rezistenta a primului etaj. La parterul corpului A al cladirii existente, parte a viitorului centru de cercetare, s-au finalizat lucrarile la laboratorul de polisomnografie si sunt aproape finalizate cele de amenajare a laboratorului de neuroradiologie.

Spitalul de Pediatrie are un nou site – http://www.pediatriesibiu.ro/ – care a fost lansat la inceputul acestei saptamani, fiind mai usor de utilizat decat precedenta versiune. Acesta ofera toate informatiile cu privire la clinicile Spitalului, tipul de servicii oferite, tarifele pentru aceste servicii si analize, datele de contact, dar si o pagina destinata pacientului unde pot fi gasite informatii cu privire la drepturile pacientului, conditiile de internare, programul de vizita al apartinatorilor si o sectiune de sesizari si sugestii.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349