ADMINISTRATIE

Lucrarile de consolidare pe drumul judetean Sadu – Rau Sadului – Sadurel au fost finalizate!

Lucrarile de consolidare pe drumul judetean Sadu – Rau Sadului – Sadurel au fost finalizate!

Lucrarile de consolidare pe drumul judetean Sadu - Rau Sadului - Sadurel au fost finalizate!2

Lucrarile de consolidare pe drumul judetean Sadu – Rau Sadului – Sadurel au fost finalizate, fiind indepartate blocurile de roca instabila si montate dispozitive de fixare pe versanti.

Lucrarile au inceput in luna mai 2014 si au fost incheiate la sfarsitul lunii octombrie 2014. Aceasta a fost cea de-a doua etapa a proiectului „Modernizarea DJ 05 G Sadu — Rau Sadului — Sadurel km. 21+250-41+425”, care a debutat in 2010. Prima etapa a proiectului a constat in refacerea infrastructurii drumului, realizarea sistemului de scurgere a apelor, lucrari de consolidare si aparari de maluri, lucrari de poduri, realizarea de elemente de siguranta a circulatiei, refacerea mediului. Aceste lucrari au fost finalizate in anul 2012.

„Este un proiect extrem de important atat pentru locuitorii din zona, cat si pentru turisti. Prin acest proiect de consolidare a versantilor toti soferii care tranziteaza zona beneficiaza de siguranta in trafic asa cum este si normal. Iar prin lucrarile de modernizare si refacere a infrastructurii drumului s-a facilitat accesul in zona, astfel ca turistii pot avea acces mult mai usor spre atractiile si frumusetile de pe Valea Sadului”, a precizat Ioan Cindrea presedintele Consiliului Judetean Sibiu.

In cadrul proiectului s-au modernizat peste 20 de kilometri de drum judetean, s-au realizat 31 de podete noi, 5 poduri si s-a realizat un sistem modern de consolidare a versantilor.

Proiectul „Modernizarea DJ 05 G Sadu-Riu Sadului-Sadurel km. 21+250-41+425”, finantat prin Programul Operational Regional a fost implementat de Consiliul Judetean Sibiu in calitate de beneficiar. Valoarea totala a proiectului este de 55.187.710,40 lei inclusiv TVA, din care 43.442.135,80 lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila, 1.069.224,20 lei reprezinta contributia Consiliului Judetean la cheltuielile eligibile si neeligibile, iar 10.676.350,40 lei reprezinta contravaloarea TVA suportata de la bugetul de stat.

Programul Operational Regional este implementat la nivel national de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de catre ADR Centru, organism intermediar al programului.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279