ADMINISTRATIE

Lucrarile de modernizare a scolii nr. 13 de pe strada Lunga se vor realiza cu fonduri europene!

Lucrarile de modernizare a scolii nr. 13 de pe strada Lunga se vor realiza cu fonduri europene!

Lucrarile de modernizare a scolii nr. 13 de pe strada Lunga se vor realiza cu fonduri europene!2

Cladirea in care functioneaza scoala cu clasele I – VIII nr. 13 de pe strada Lunga va fi extinsa ca urmare a unor lucrari finantate din fonduri europene.

Lucrarile de extindere a acestei cladiri au inceput in iulie 2010 si trebuiau finantate de la bugetul de stat. Valoarea contractului incheiat atunci pentru extinderea unui corp al cladirii a fost de 2.481.890 (TVA inclus), constructorul desemnat fiind SC BALOR CONS SRL.

Lucrarile s-au oprit in acelasi an din cauza lipsei de finantare, fiind executate pâna atunci doar lucrari la instalatiile termice, de gaz si partial la instalatiile electrice din corpul existent. Lucrarile astfel executate echivaleaza cu o suma de aproximativ 220.000 de lei reprezentând 7% din totalul lucrarilor prevazute.

Pentru continuarea constructiei corpului nou municipalitatea a facut demersurile corespunzatoare pentru includerea acestui obiectiv in Programul Operational Regional, Axa prioritara 3 – imbunatatirea infrastructurii sociale, Domeniul major de interventie 3.4 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formarea profesionala continua. Proiectul a fost acceptat spre finantare, in prezent facându-se ultimele pregatiri pentru semnarea efectiva a contractului prin care se vor asigura fondurile necesare. Valoarea totala a proiectului acceptat spre finantare din fonduri structurale este de 2.920.401,39 lei.

Odata cu obtinerea fondurilor, lucrarile vor continua cu constructia efectiva a noului corp, racordarea corpului nou la cel vechi, amenajarea retelelor de utilitati in corpul nou si montarea centralei termice.

In prezent scoala dispune de 12 sali de clasa, iar in urma acestor lucrari capacitatea s-ar dubla, creându-se inca opt sali de clasa si patru laboratoare.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107