SPORT

Lupta stransa pe potecile haiducilor din Valcea!

Lupta stransa pe potecile haiducilor din Valcea!

Lupta stransa pe potecile haiducilor din Valcea!2

A doua zi a celui mai dur raliu de hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs, a stors si ultimul strop de energie din cei 350 de concurenti care au luat startul. Impartiti pe patru clase, concurentii au avut de parcurs intre 85 si peste 130 de kilometri in aceasta zi prin Muntii Lotrului. Startul a fost dat in apropierea comunei Boita iar finishul a avut loc in statiunea Voineasa.

Lupta pentru podiumul clasei Gold, cea mai valoroasa dintre cele patru clase din concurs, a devenit mult mai dura in aceasta a doua zi de off-road. Despartiti de doar cateva minute, primii trei, Jonny Walker, Graham Jarvis si Paul Bolton, si-au petrecut ziua urmariti asiduu de restul plutonului. Andreas Lettenbichler, Chris Birch si Wade Young si-au propus la startul zilei sa reduca pe cat se poate ecartul fata de principalii favoriti. Iar unora le-a iesit, altora nu. Walker si Jarvis au pus minute bune in avans fata de restul competitorilor inca de la start. Cei doi au ajuns in service point la o diferenta de sub un minut unul fata de celalalt insa la peste 10 fata de urmatorii. „L-am ajuns pe Jonny desi a plecat cu cinci minute inainte, din cauza asta cred ca astazi va fi un rezultat strans. A fost o zi foarte grea pentru mine, coborarile foarte abrupte si pietrele care zburau pe langa noi mi-au facut sarcina mult mai grea. Am trecut si prin cateva sectiuni de rau foarte adanci insa acolo am avut noroc”, spune Graham Jarvis la finalul cursei de astazi. Surpriza zilei a fost sudafricanul Wade Young. La doar 18 ani, tanarul rider a avut astazi probabil cea mai buna zi a lui la Red Bull Romaniacs. Sudafricanul l-a ajuns rapid pe Chris Birch, l-a depasit in scurt timp, ajungand in spatele lui Paul Bolton. Britanicul a avut si el ceva probleme pe coborarile abrupte din Muntii Lotrului astfel ca a cedat al treilea loc al zilei in fata lui Young. Nici in fruntea clasamentului lucrurile nu au fost mai simple. Jarvis a reusit sa recupereze distanta fata de Walker doar pentru ca acesta a scapat motocicleta in rau si a avut nevoie de peste cinci minute ca sa curete bujiile si sa poata pleca inapoi in cursa.

Dupa ce ieri au avut in fata un adevarat infern, cei din clasa Silver au avut astazi o zi excelenta. Din cauza ploilor de ieri si a prognozei nefavorabile pentru ziua de astazi, o sectiune de traseu extrem de dificila a fost scoasa din program astfel ca zecile de rideri din clasele Silver Single si Silver Team au concurat mult mai relaxati, multi dintre ei trecand prin punctele de verificare in timpi mai buni chiar si decat cei de la clasa Gold. Concurent la clasa Silver Team, Dani Otil a trecut finish-ul alaturi de partenerul sau in prima parte a grupei sale si are sanse mari sa fie pe podium la finalul zilei.

Red Bull Romaniacs inopteaza in statiunea Voineasa urmand ca maine riderii sa porneasca peste muntii inspre Petrosani. Finishul zilei de maine va avea loc intr-o fosta exploatare miniera din orasul Petrila.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275