CULTURA

MAGIILE de la Festivalul International de Teatru de la Sibiu: Indianul care plutea in aer i-a uimit pe toti trecatorii! FOTO

MAGIILE de la Festivalul International de Teatru de la Sibiu: Indianul care plutea in aer i-a uimit pe toti trecatorii! FOTO

MAGIILE de la Festivalul International de Teatru de la Sibiu Indianul care plutea in aer i-a uimit pe toti trecatorii! FOTO2

Pentru prima data, in centrul istoric al Sibiului, „indianul” zambitor care pluteste in aer i-a uimit pe toti trecatorii, degajand un calm care uimea orice privitor.

Vestea ca un om sta la un metru de sol, pur si simplu in aer, s-a raspandit foarte repede, asa ca nu a trecut mult timp pana cand, pe trotuarul din fata Agentiei Teatrale din Sibiu, de la mic, la mare, lumea sa vina, sa fotografieze, sa filmeze si sa scoata cate un leu-doi din buzunar, pe care i-a pus jos, intr-un vas, pentru a primi un ravas de hartie cu „cuvinte de intelepciune”, cum ar fi: „suntem ceea ce gandim”.

„Daca am dezvalui tehnica acestor actori stradali, care ar mai fi farmecul povestii? Acesti artisti sunt prezenti pentru prima data la Sibiu, ei au fost in mai multe tari din lume si noi cand am vazut prima data inregistrarea video cu ei, am fost impresionati, nu ne-am dat seama cum exact reusesc”, a declarat Dan Bartha, unul din reprezentantii Festivalului International de Teatru de la Sibiu si mai ales unul din cei mai vechi oameni implicati in actul cultural sibian, inca din 2007, anul Capitalei Culturale Europene.

„Sigur are ceva in toiag!”, „Ne hipnotizeaza!”.

Aceste vorbe spuse cu voce tare se repeta, zilnic, timp de cateva ore, in dreptul artistului, care interpreteaza rolul unui indian levitand, sprijinit intr-un toiag.

„Eu am mai vazut asa ceva pe Youtube si sigur are ceva de fier in toiag, pe sub maneca, care il tine”, spune la un moment dat Ioana, una din sibiencele care incearca sa lamureasca misterul si care nu trece nici ea indiferenta si isi face o fotografie cu mimul care leviteaza.

Timp de 50 de minute artistul a stat nemiscat, doar a clipit binevoitor si a impartit cu calm cuvinte de intelepciune, tuturor celor care i-au dat cate un leu. De jur imprejur, cativa voluntari si colegi ai artistului, aveau grija ca nimeni sa nu se bage sub indian si mai ales sa nu miste toiagul.

MAGIILE de la Festivalul International de Teatru de la Sibiu Indianul care plutea in aer i-a uimit pe toti trecatorii! FOTO1

Daca luni, pentru prima data, compania italiana „Mattacchioni Volanti” a adus in fata publicului din Sibiu un indian care leviteaza, marti, de la ora 16.00, tot pe pietonala Nicolae Balcescu din Sibiu va veni chiar „duhul” lampii fermecate. Tot un actor italian, de aceasta data iesind pur si simplu din lampa fermecata a lui Aladin, la fel si el, ca orice duh, tot deasupra solului, va sta in fata spectatorilor si va imparti aforisme scrise in limba romana, de genul: „Fericirea nu face ce vrei tu, dar vrea tot ce faci tu!” sau „Continua sa zambesti!”.

Magie sau nu, levitatia actorilor de strada este ceva obisnuit in orase turistice cum ar fi Roma.

Timp de cateva zile, artistii italieni veniti sa leviteze la Festivalul International de Teatru de la Sibiu, ajuns la cea de-a 21-a editie, vor face mii de oameni sa viseze, sa se intrebe, sa se mire si sa continue povestea minunata a celui mai important eveniment cultural al anului, de la Sibiu, care a reunit deja sute de mii de oameni, veniti din toate colturile lumii.

Sursa: agerpres.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279