SOCIAL

Mai mult de 2.000 de sibieni au primit de ajutor pentru incalzirea locuintei

Mai mult de 2.000 de sibieni au primit de ajutor pentru incalzirea locuintei

Perioada de depunere a dosarelor pentru obtinerea ajutorului de incalzire pentru sezonul rece noiembrie 2013 – martie 2014 se va incheia in data de 20 martie. Din data de 23 octombrie si pana in prezent au depus dosare si au beneficiat de ajutor pentru incalzirea locuintei un numar de 2.108 titulari.

Cele mai multe locuinte care au facut obiectul acestor dosare sunt incalzite cu centrale termice pe gaz – 1946, 64 cu energie termica, 56 cu lemne si 42 cu curent electric.

Cele mai multe cereri au fost inregistrate in luna noiembrie 2013: 1745 pentru incalzirea cu gaze naturale, 47 pentru incalzirea cu lemne, 62 pentru energie termica si 30 pentru energie electrica.

In sezonul rece noiembrie 2012 – martie 2013 au beneficiat de ajutor pentru incalzirea locuintei cu gaz 3.171 de titulari, inregistrandu-se astfel o scadere a numarului de sibieni care au avut nevoie de acest ajutor in sezonul rece care tocmai se incheie.

Ajutorul pentru incalzirea locuintei s-a acordat familiilor si persoanelor singure, cetateni romani, precum si cetateni straini cu domiciliul sau, dupa caz, resedinta in municipiul Sibiu, diferentiat in raport de venitul net mediu lunar pe membru de familie respectiv al persoanei singure, si in functie de sistemul de incalzire utilizat: gaze naturale, energie termica, energie electrica, lemne, carbuni, combustibili petrolieri.

Cel mai mare cuantum al acestui sprijin a fost de 262 de lei lunar pentru incalzirea cu gaze naturale, cel mai mic fiind de 16 lei pentru incalzirea cu lemne.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279