ACTUALITATE

Mai multe strazi din Sibiu intra in reparatii. O artera importanta va fi inchisa circulatiei

Mai multe strazi din Sibiu intra in reparatii. O artera importanta va fi inchisa circulatiei

Alte 12 strazi din municipiul Sibiu vor intra in proces de modernizare incepand de saptamana viitoare, anunta Primaria Sibiu.

 

imagePe unele dintre acestea vor fi modernizate doar retele de utilitati, pe altele urmand sa fie reabilitat si carosabilul.

“Am dispus Directiei Tehnice sa emita avizele de sapatura astfel incat strazile se fie aduse la starea initiala sau intr-un stadiu care sa permita desfasurarea circulatiei pe perioada iernii. Este foarte bine ca firmele de utilitati profita de aceste zile pentru a inainta cu lucrarile, dar trebuie sa avem in vedere si fluenta traficului”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Comisia de Circulatie a emis avize pentru urmatoarele lucrari:

· Strada Principatele Unite se inchide din 10 octombrie. Este vorba de cel de-al doilea tronson al acestei strazi care va intra in modernizare, aceasta fiind o investitie finantata de Primaria Sibiu. In perioada 10 octombrie – 30 noiembrie, tronsonul dintre strada Henri Coanda si strada Otelarilor va fi inchis traficului. Contractul prevede modernizarea retelelor de apa si canal, a carosabilului si trotuarelor si crearea de spatii de parcare. La intrarea in sezonul rece strada va fi adusa la nivel de prim strat asfaltic si va fi redeschisa circulatiei, iar lucrarile vor fi reluate in primavara anului viitor.

Ruta ocolitoare aprobata de Comisia de Circulatie este prelungirea strazii Otelarilor care trece pe langa stadionul din zona. Statia de transport public din fata Compa II se va muta in fata stadionului din zona.

· Modernizarea retelei de canalizare pe strada Targu Cailor. Anul acesta va intra in lucru tronsonul dintre strada Popa Sapca si Aleea Targu Cailor. Lucrarile se vor executa sub trafic, pe tronsoane scurte. Executia acestora a fost avizata pentru perioada 10 octombrie – 30 noiembrie.

· Modernizarea retelelor de apa si canalizare pe strada Paltinis. In perioada 10 octombrie – 30 noiembrie constructorul contractat de Primaria Sibiu pentru a moderniza aceasta strada va executa lucrarile la retele. Pentru aceasta constructorul va inchide traficul complet in perioada mentionata, pana la 1 decembrie urmand sa aduca strada intr-un stadiu carosabil si sa o deschida traficului. Lucrarile de modernizare vor continua anul viitor, cu modernizarea carosabilului si a trotuarelor.

· Zidul de sprijin din Piata Armelor va fi reparat in perioada 6 – 25 octombrie. Pentru executia lucrarilor este necesara inchiderea circulatiei pe un sens al strazii Konrad Haas, pe sensul de coborare dinspre Centumvirilor spre Piata Armelor.

Modernizarea retelei de gaz pe sase strazi. Din 6 octombrie vor incepe lucrarile de inlocuire a conductei de gaz si realizarea bransamentelor proprietatilor private pe strada Frasinului. Din 12 octombrie, acelasi tip de lucrari vor incepe pe strada Arcului si Traian, iar din 15 octombrie pe strazile Eschile, Fagului si Margaretelor. Pana in 31 octombrie constructorul va finaliza lucrarile pe toate cele sase strazi. Lucrarile vor fi executate sub trafic, cu exceptia strazii Traian care va fi inchisa total, data fiind latimea mica.

Pe strada Aleea Calarasilor se va moderniza conducta de gaz si racordurile la proprietatile private in perioada 10-21 octombrie. Nu va fi necesara inchiderea traficului, dar se va circula cu restrictii. Pentru a face legatura cu reteaua existenta se va executa si o traversare in carosabilul de pe strada Luptei, planificata in noaptea de 17 octombrie, daca si conditiile meteo permit.

Pe strada Onisifor Ghibu se va moderniza reteaua de canalizare in perioada 10 octombrie – 30 noiembrie. Pentru a permite efectuarea acestor lucrari, circulatia se va inchide total in perioada mentionata.

Pe strada Henri Coanda se va repara carosabilul in urma interventiilor la reteaua de apa pe o lungime de 250 m. Se va freza cate o banda, pe rand, circulatia urmand sa se desfasoare alternativ. Perioada avizata pentru executia lucrarilor este 17-22 octombrie.

· In carosabilul de pe Calea Surii Mici se va executa o traversare pentru alimentarea cu energie electrica a unei proprietati private. Traversarea se va realiza in perioada 10-14 octombrie, incluzand refacerea carosabilului afectat. Circulatia se va desfasura pe o banda alternativ in aceasta perioada.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309