TURISM

Mai multi turisti in 2013, in Sibiu

Mai multi turisti in 2013, in Sibiu

Numarul turistilor care au petrecut cel putin o noapte in municipiul Sibiu, intr-o unitate de cazare, a crescut comparativ cu anul precedent, cel mai mare numar de vizitatori fiint in lunile de vara, se arata intr-o analiza a Primariei Sibiu.

Directia Fiscala a definitivat situatia incasarilor din taxa hoteliera pentru anul 2013. Analiza incasarilor inregistrate in fiecare luna este foarte importanta, acesta fiind singurul indicator care ar putea arata cresterea sau descresterea in acest domeniu. Cifrele inregistrate in 2013 au fost comparabile cu cele inregistrate in anul anterior, in lunile aprilie, iunie, iulie, septembrie, octombrie, noiembrie si decembrie inregistrandu-se valori chiar mai ridicate fata de aceleasi luni ale anului 2012. Lunile in care s-a inregistrat cea mai mare suma incasata au fost august, urmata de septembrie si iulie in ordinea descrescatoare a sumelor incasate, iar cea mai mica suma a fost inregistrata in luna februarie.

Importanta este insa si imaginea de ansamblu a incasarilor anuale din taxa hoteliera in perioada 2005 – 2013, existand o evidenta crestere a numarului e innoptari si deci o crestere a domeniului turistic in municipiul Sibiu.

In scopul realizarii comparatiei incasarile din taxa hoteliera pentru anii 2012 si 2013 au fost inmultite cu 4, taxa hoteliera scazand de la 4% din fiecare noapte de cazare, la 1% din fiecare noapte de cazare.

Inca doua targuri de turism

Pentru a continua sa atraga turisti, reprezentantii Primariei participa constat la targurile de profin. In aceste zile, o echipa a Biroului de turism participa la Targul de Turism de la Berlin, iar saptamana viitoare, intre 13-16 martie, Sibiul va participa si la Targul de Turism al Romaniei, editia de primavara. Acest targ se adreseaza atat specialistilor cat si publicului larg care doreste sa gaseasca oferte de vacante. Echipa care reprezinta municipiul Sibiu va distribui peste 2.000 de materiale tiparite: harti si brosuri despre oras, dar si materiale de promovare a unitatilor hoteliere care au dorit sa isi prezinte oferta.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279