POLITICA

Manifestul Tinerilor ACL Sibiu a fost votat in unanimitate in cadrul Conventiei Nationale reunite!

Manifestul Tinerilor ACL Sibiu a fost votat in unanimitate in cadrul Conventiei Nationale reunite!

Manifestul Tinerilor ACL Sibiu a fost votat in unanimitate in cadrul Conventiei Nationale reunite!2

In perioada 11 – 14 septembrie 2014, a avut loc la Eforie Nord, Scoala Politica a tinerilor din Alianta Crestin Liberala. In cadrul acesteia, tinerii ACL Sibiu au initiat „Manifestul Tinerilor din ACL – Normalitate, NU urgenta!”.

Proiectul, coordonat de catre Cornel Macarie (vicepresedinte TDL), Sterp Gheorghe (presedinte TDL Sibiu) si Vasiu Andreea (vicepresedinte PDL Sibiu), a fost prezentat conducerii ACL, in prezenta domnului presedinte Klaus Iohannis si a domnului presedinte Vasile Blaga, si a fost votat in unanimitate de catre Conventia Nationala reunita.

Scoala Politica s-a desfasurat sub sloganul „Young Ideas – Smart Campaigns” si a reunit aproape 1000 de tineri liberali, democrat liberali si o delegatie a tinerilor democrat liberali din Republica Moldova.

Tema cursurilor desfasurate a fost„Campania politica in era digitala”, iar printre invitatii politici si lectorii care au sustinut prelegeri, ii amintim pe Raluca Turcan (vicepresedinte PDL), Ludovic Orban (vicepresedinte PNL), Anca Boagiu (vicepresedinte PPE), Dan Mihalache (Specialist marketing politic), Florin Alexandru-Alexe (presedinte al TNL si vicepresedinte PNL), Sorin Moldovan (presedinte al TDL), Andreea Paul (prim-vicepresedinte PDL), Adriana Saftoiu (purtator de cuvant al PDL),Mihai Razvan Ungureanu (prim-vicepresedinte PDL), Gheorghe Vlad-Nistor (PNL), Mihai Voicu (vicepresedinte PNL), Konstantinos Kyranakis (presedinte YEPP) si Christodoulos Ioannou (vicepresedinte YEPP) sau reputati specialisti romani din domeniul analizei politice, precum Florin Sari (Director programe pentru Romania si Republica Moldova al Fundatiei Konrad Adenauer) si Alexandru Cumpanasu (AID).

Printre cele mai interesante si interactive sesiuni de comunicare amintim: „Promovarea valorilor crestin-liberale in societatea romaneasca”, „Teme principale de pe agenda publica 2014”, „Cum comunicam?”, „Comunicarea unui mesaj politic”, „Planificarea strategiei de comunicare online”, „Cum folosim «armele digitale»?”, „Perspectivele partidelor romanesti de centru-dreapta”, „Comunicare eficienta in social-media”, „Perspective privind politicile educationale” etc.
Vineri, 12 septembrie, au avut loc si delegatiile permanete ale TNL si TDL, principala decizie luata fiind unificarea celor doua birouri nationale ale TNL si TDL, cu o conducere comuna asigurata de doi copresedinti: Florin-Alexandru Alexe, respectiv, Sorin Moldovan.

„Amoficializat unificarea celor doua conduceri, celor doua echipe si am constituit cel mai puternic grup politic de tineret din Romania ultimilor 25 de ani.”, a declarat Sorin Moldovan, presedintele TDL.

„Astazi am dovedit intregii clase politice, ca suntem decisi, suntem consecventi, suntem uniti si puternici. 1000 de tineri liberali si democrat liberali au aratat in aceste zile ce inseamna conlucrare, coeziune si forta.”, a declarat Florin-Alexandru Alexe, presedintele TNL.

Sambata, 13 septembrie, in cadrul Conventiei reunite a celor doua organizatii de tineret s-a votat si adoptat „Strategia Nationala TNL-TDL in Domeniul Tineretului si Sportului”, dar si „Manifestul Tinerilor din ACL – Normalitate, NU urgenta!” al carui continut il redam in anexa.

La finalul Conventiei reunite, celor1000 de participanti prezenti la eveniment, li s-au alaturat cei doi copresedinti ai ACL: Klaus Iohannis (presedintele Partidului National Liberal si candidatul ACL la presedintia Romaniei) si Vasile Blaga (presedintele Partidului Democrat–Liberal si seful de campanie al ACL pentru alegerile prezidentiale). Cei doi lideri le-au vorbit tinerilor din ACL despre importanta mobilizarii si implicarii lor in campania pentru alegerile prezidentiale de anul acesta,despre viziunea ACL si solutia reprezentata prinpersoana lui Klaus Iohannis pentru viitorul dezvoltarii Romaniei in urmatorii 10 ani.

In incheierea scolii de vara, copresedintii crestin liberali, au declarat:

„Multumim colegilor liberali pentru deschiderea de care au dat dovada. A fost o onoare sa ii cunoastem indeaproape si suntem mandri ca in viitorul nu foarte indepartat, vom fi cu totii parte a celei mai mari si mai puternice organizatii politice de tineret din Romania.”, a declarat Sorin Moldovan, presedintele TDL.

„Tinerii au inteles ca atunci cand esti manat de un scop si o constiinta comuna, orice proiect poate deveni realitate. De astazi lucram impreuna ca o singura entitate politica de tineret si purtam pe umerii nostri responsabilitatea indeplinirii asteptarilor celor care cred in noi. Impreuna vom deveni o voce puternica pentru tinerii din Romania si in interiorul marelui partid de dreapta.”, a precizat Florin-Alexandru Alexe, presedintele TNL.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279