ACTUALITATE

MApN confirma ca opt militari si-au pierdut viata si alti doi au fost raniti in accidentul aviatic in judetul Sibiu!

MApN confirma ca opt militari si-au pierdut viata si alti doi au fost raniti in accidentul aviatic in judetul Sibiu!

Ministerul Apararii Nationale (MApN) confirma ca opt militari si-au pierdut viata si alti doi au fost raniti in urma prabusirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA in jurul orei 10.40, pe raza localitatii Malancrav, din judetul Sibiu.

Potrivit MApN, elicopterul era de la Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii si se afla in misiune, urmand sa participe la un exercitiu in Poligonul Cincu.

Pentru cercetarea imprejurarilor producerii evenimentului, la fata locului s-a deplasat ministrul apararii nationale, Mircea Dusa, insotit de o comisie a Statului Major al Fortelor Aeriene, se arata in comunicatul MApN.

Biroul de Presa al MApN mai precizeaza ca va da detalii despre cei aflati in aeronava, dupa ce vor fi informate familiile acestora.

Cele doua persoane ranite in accidentul aviatic din judetul Sibiu si evacuate cu elicopterul SMURD au suferit multiple arsuri si sunt transportate la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Sibiu, au anuntat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, Bianca Sabau, a declarat ca cele doua persoane ranite in accident sunt transportate la UPU Sibiu.

„Ranitii au suferit multiple arsuri”, a spus Sabau.

Elicopterul militar s-a prabusit intr-o zona impadurita, greu accesibila, aflata intre localitatile Malancrav si Iacobeni, din judetul Sibiu.

Doua elicoptere SMURD si o echipa de procurori militari si criminalisti din Inspectoratul General al Politiei Romane au fost trimise la locul unde s-a prabusit elicopterul apartinand Ministerului Apararii Nationale, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

MAI precizeaza si ca a fost activat de urgenta Centrul Operational de Comanda al Guvernului Romaniei si Centrul de Comanda al MAI, pentru coordonarea actiunilor de salvare a supravietuitorilor si cercetarea conditiilor in care a avut loc accidentul.

Potrivit ministrului Apararii, Mircea Dusa, elicopterul se indrepta de la Campia Turda spre Cincu si s-a prabusit in apropierea poligonului, unde se desfasoara un exercitiu militar.

„O sa ma deplasez si eu in zona. Acum sunt in Ardeal, asa ca o sa ajung destul de repede. S-au luat masuri sa fie alertati toti care au atributii de interventie de urgenta”, declara Dusa.

Potrivit ministrului Apararii, in acest caz a fost sesizat Parchetul Militar.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309