SPORT

Marcel Savaniu da in judecata statul roman la CEDO pentru 6 ani de calvar si o viata distrusa

Marcel Savaniu da in judecata statul roman la CEDO pentru 6 ani de calvar si o viata distrusa

marcel savaniu

Fostul arbitru asistent sibian, Marcel Savaniu povesteste intr-un interviu pentru Gazeta Sporturilor drama pe care o traieste dupa ce a fost acuzat si arestat pe nedrept, in dosarul „Mita pentru arbitri”. Arestat timp de o luna, in anul 2009, pentru ca ar fi primit mita 5000 de dolari de la fostul patron al lui FC Arges, Cornel Penescu, Savaniu a fost achitat de judecatori. Desi se bucura de decizia instantei, Marcel Savaniu spune ca aceasta nu poate sa ii refaca ultimii 6 ani din viata.

„Este o decizie corecta, dar din pacate, acesti 6 ani de umilire nu pot fi recuperati niciodata”, spune Savaniu. Fostul arbitru povesteste ca, din cauza acestui scandal si-a pierdut nu doar cariera sportiva ci si locul de munca. „Nu doar ca mi-am pierdut locul de munca in 2009 dar, ulterior am si fost impiedicat sa imi duc la bun sfarsit un contract de munca semnat in 2013, cu o companie multinationala din Brasov, in calitate de manager de proiect, deoarece nu mi s-a permis sa parasesc tara (…). De altfel, nici acum nu am un loc de munca stabil”, a declarat Marcel Savaniu, in editia tiparita a Gazetei Sporturilor.

Dupa ce decizia instantei de a fi achitat a devenit definitiva, Savaniu spune ca va face cerere sa fie primit in corpul de observatori, pentru a reintra in circuitul fotbalistic. De asemenea, fostul arbitru a dat in judecata statul roman la CEDO (Comisia Europeana pentru Drepturile Omului), pentru a fi despagubit, ca a stat in inchisoare fara a fi vinovat, insa „din pacate, despagubirile, daca ele vor exista, vor fi platite tot din bani contribuabililor, desi ar fi corect sa plateasca cei care au gresit”, a incheiat Marcel Savaniu.

In dosarul „Mita pentru arbitri” au date urmatoarele sentinte:

Florin Prunea (actualul presedinte al echipei CSM Iasi) – ACHITAT

Cornel Penescu (fost patron FC Arges) – 5 ani de inchisoare cu executare si 3 ani interzicerea drepturilor

Gheorghe Constantin (fost sef CCA) – 5 ani de inchisoare cu executare si 3 ani interzicerea drepturilor
Sorin Corpodean (fost arbitru) – 4 ani cu suspendare si 8 ani aflat sub control judiciar
Marcel Lica (fost vicepresedinte CCA) – 3 ani de inchisoare cu suspendare
Sorin Caia (fost arbitru) – 3 ani de inchisoare cu suspendare
Lucian Dan (fost arbitru) – 3 ani de inchisoare cu suspendare
Aurelian Bogaciu (fost arbitru) – 3 ani de inchisoare cu suspendare
Liviu Facaleata (fostul director al societatii PIC) – 5 ani de inchisoare si 3 ani interzicerea drepturilor
Dan Libertatu (fost director al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges) – 3 ani de inchisoare


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309