TIMP LIBER

Mediasul devine capital filmului european

Mediasul devine capital filmului european

Singurul festival competitiv si tematic consacrat cinematografiilor tarilor central-europene se va dasfasura la Medias. Cea de-a sasea editie a Medias Central European Film Festival (MeCeFF) „7+1”, va avea loc in perioada 1-3 septembrie.

cinema mediensis

Si anul acesta, in competitie vor fi prezentate filmele castigatoare ale premiului national din fiecare din cele sapte tari central-europene: Austria, Cehia, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia si Ungaria, tara invitata fiind Rusia, anunta un comunicat de presa al organizatorilor. Romania va participa cu filmul „Aferim!”, al regizorului Radu Jude, care a primit Ursul de Argint pentru cea mai buna regie la Berlinala de anul trecut. La acest festival se va afla din nou in competitie regizoarea poloneza Malgorzata Szumowska, care a fost recompensata si ea cu Ursul de Argint pentru cea mai buna regie, pentru filmul „Trupul”, in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin. In competitie a fost inscris si filmul ungar „Fiul lui Saul”, in regia lui Laszlo Nemes, castigatorul Oscarului pentru cel mai bun film strain.

Sursa: Rador

Foto: monotoruldemedias.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309