ANCHETE

Medic sibian prins in flagrant cand lua mita! Conducerea Spitalului: este un caz izolat

Medic sibian prins in flagrant cand lua mita! Conducerea Spitalului: este un caz izolat

dr alexandru fraticiu sibiu

Seful Sectiei de Gastroenterologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Sibiu, dr. Alexandru Fraticiu a fost retinut de procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu si plasat sub control judiciar pentru luare de mita.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, procurorii au realizat un flagrant, in data de 11 februarie, in urma unui denunt.  „Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu au dispus, la data de 11 februarie 2016, punerea in miscare a acţiunii penale si luarea masurii preventive a controlului judiciar pe timp de 60 zile a medicului sef secţie gastroenterologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţa Sibiu, pentru comiterea infracţiunii de luare de mita, prevazuta de art.289 Cod penal raportat la art.6 din L.78/2000. S-a retinut ca in data de 9.02.2016, a pretins de la martora denuntator Golban Viorica Iuliana, sumele de 200 lei si 200 euro, sume pe care le-a primit apoi la data de 9.02.2016 si la 10.02.2016, pentru o interventie chirurgicala asupra mamei denuntatoare, care ar fi intrat in indeplinirea atributiilor sale de serviciu”, sustine prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, Olivian Oana.

Spitalul: Este un caz izolat

Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu confirama actiunea procurorilor, insa sustine ca nu a primit nicio informatie oficiala legat de aceasta acţiune. ”In cazul in care informatiile comunicate presei de catre Parchet se confirma, apreciem ca este un caz izolat, care nu caracterizeaza personalul unitatii noastre spitalicesti. Trebuie sa lasam justitia sa-si urmeze cursul si sa stabileasca daca medicul este sau nu vinovat. Institutia noastra isi doreste si militeaza ca toti angajatii sai sa dea dovada de o inalta tinuta profesionala, etica si morala. Nu am tolerat si nici nu vom tolera astfel de practici. Dupa primirea unei comunicari oficiale din partea Parchetului vom analiza daca se impune luarea unor masuri administrative fata de medicul in cauza. Unitatea noastra va colabora cu organele de ancheta pentru elucidarea acestui caz”, a comentat directorul medical al SCJU Sibiu, dr. Radu Chicea.

Foto: www.sibiu100.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309