EVENIMENT

Medici sibieni, excursii exotice pe banii bolnavilor de cancer

Medici sibieni, excursii exotice pe banii bolnavilor de cancer

valeria valean Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au inceput marti dimineata o serie de perchezitii la domiciliile mai multor medici din municipiul Sibiu, intr-un dosar privind fapte de coruptie comise in perioada 2012 – 2015. Principala vizata este sefa de sectie de oncologie, medicul Valeria Valean. Potrivit procurorilor,medicii primeau spaga de la companiile de medicamente, constand in excursii in strainatate, mascate sub participarea la diferite congrese.

La perchezitii participa si jandarmi, care asigura, de asemenea, paza cabinetelor medicale din Sectia de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu. Acestea au fost inchise, existând un mandat de perchezitie ce urmeaza sa fie pus in aplicare.

Procurorii DNA efectueaza marti perchezitii in 61 de locatii situate in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov, Sibiu, Mures, Salaj, Cluj, Bistrita-Nasaud si Timis, intr-un dosar privind fapte de coruptie comise in perioada 2012 — 2015.

Potrivit surselor, actiunea vizeaza persoane fizice, clinici oncologie din cadrul spitalelor judetene Sibiu, Zalau, Târgu Mures, CJAS Salaj, Institutul Oncologic „Ion Chiricuta”, Spitalul de zi Cluj-Napoca, Cabinetul Oncologic situat la mansarda Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita, precum si firme si distribuitori de medicamente pentru cancer.

 Pacientii, reprogramati

Pacientii sectiei de Oncologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Sibiu beneficiaza de tratament, doar cei care trebuiau consultati in ambulatoriu au fost reprogramati pentru o data ulterioara din cauza anchetei Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), a precizat pentru AGERPRES, Decebal Todarita, purtatorul de cuvant al SCJU Sibiu.

 „Pacientii care sunt pentru Policlinica vor fi reprogramati. In Policlinica nu se fac tratamente, ci doar consultatii, iar ceilalti pacienti in cadrul sectiei, care sunt internati, isi fac tratamentele fara niciun fel de probleme. Se face spitalizare de zi. Consulturile de ambulatoriu de la Oncologie vor fi reprogramate”, a precizat reprezentantul spitalului sibian.

Potrivit acestuia, nu se consulta pacientii in cabinetele medicilor oncologi si nici in cel al sefei sectiei, dr. Valeria Valean, pentru ca toate aceste cabinete au fost inchise si sunt pazite de jandarmi.

Sefa Sectiei de Oncologie de la Sibiu, dr. Valeria Valean, a anuntat marti dimineata, ca o sa intarzie. Nici procurorii DNA nu au ajuns la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu.

„Doamna doctor Valean nu stiu unde este, a anuntat ca intarzie la serviciu. Exista mandat de perchezitie, procurorii nu au sosit inca la spital”, a mai spus Decebal Todarita.

Foto: www.turnulsfatului.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309