SOCIAL

Medicii cardiologi ai SCJU Sibiu, au participat la simpozionul „Hipertensiunea pulmonara”!

Medicii cardiologi ai SCJU Sibiu, au participat la  simpozionul „Hipertensiunea pulmonara”!

Medicii cardiologi ai SCJU Sibiu, au participat la  simpozionul „Hipertensiunea pulmonara”!

Medicii cardiologi ai SCJU Sibiu au participat in perioada 12-13 septembrie 2014 la simpozionul „Hipertensiunea pulmonara”, eveniment organizat la Sibiu de catre Fundatia Romana a Inimii si Casa Inimii Sibiu.

Pe parcursul celor doua zile au fost organizate mai multe sesiuni de conferinte la care au luat parte experti in hipertensiunea pulmonara atat din strainatate: Austria, Bulgaria, cat si din Romania, de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Basta”, Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures (explorari invazive si pediatrie), Institutul Inimii „Nicolae Stancioiu” Cluj si Clinica Polisano Sibiu.

„Participarea SCJU Sibiu, prin intermediul colectivului de medici cardiologi ai spitalului, la organizarea si sustinerea acestor manifestari stiintifice a reprezentat o oportunitate pentru acumularea de noi informatii raportat la o tematica extrem de importanta si mereu actuala. Aceasta cuprinde experienta si actualitatile, clasificari si trialuri privitor la hipertensiunea pulmonara precum si hipertensiunea pulmonara secundara suferintei cordului stang. Am avut parte de expuneri deosebite pe aceste teme si s-a desfasurat un schimb de experienta prin dialog foarte util, expunere de cazuri cu probleme si modalitati de rezolvare”, a explicat Prof. Univ. Dr. Ioan Manitiu, Medic Sef al Sectiei Clinice Cardiologie I a SCJU Sibiu.

Evenimentul a fost prezidat de Prof. Univ. Dr. Ion Coman, Presedintele Societatii Romane de Cardiologie.

Pe langa medicii cardiologi specialisti si primari ai celei mai mari institutii spitalicesti din judet care au participat la manifestari, tinerii cardiologi medici rezidenti din cadrul SCJU Sibiu au fost la randul lor implicati activ in staff-ul organizatoric si prezentari in cadrul conferintelor, evenimentul reprezentand pentru acestia o importanta oportunitate de a acumula informatii si experienta.

„Am constatat cu satisfactie ca astfel de evenimente organizate in Sibiu nu sunt singulare si ca SCJU Sibiu este de fiecare data reprezentat prin colectivul sau de medici, ceea ce denota ca importanta regionala a institutiei noastre creste permanent, odata cu imbunatatirea constanta a conditiilor de tratament precum si datorita conduitei profesionale si rezultatelor foarte bune ale profesionistilor din cadrul sectiilor spitalului”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Vasile Spinean.

Date de background

SCJU Sibiu

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu este o unitate sanitara cu paturi, de utilitate publica, cu personalitate juridica, cu rol in asigurarea de servicii medicale (preventive, curative, de recuperare si paleative) si care participa la asigurarea starii de sanatate a populatiei.

In structura unitatii sunt cuprinse 1054 paturi pentru spitalizare continua si 50 de paturi pentru spitalizare de zi. Sectia Clinica Cardiologie I beneficiaza de un total de 59 de paturi iar Sectia Clinica Cardiologie II de 39 de paturi.

In cadrul unitatii sanitare sunt deserviti pacientii intregului judet precum si pacienti din judete limitrofe cum sunt: Valcea, Alba sau Brasov.

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu este totodata baza de invatamant pentru Facultatea de Medicina din Sibiu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309