SANATATE

Medicii de la Pediatrie si parintii fac front comun. Ies impreuna in strada!

Medicii de la Pediatrie si parintii fac front comun. Ies impreuna in strada!

Medicii de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu se vor alatura protestului organizat de parinti si copii, prin care solicita construirea unui spital nou, in conditiile in care apatiile in cel existent sunt insuficiente pentru a putea permite internarea mamelor alaturi de copiii internati.

Lucrari de modernizare in toate sectiile Spitalului de Pediatrie Sibiu!

„Marsul se va numi „Impreuna pentru sanatatea copiilor”. Pe langa mamici si copilasi o sa participam si noi. Vom participa impreuna. Va fi un mars pasnic. Din cate stiu eu, nu s-a mai facut asa ceva”, a precizat dr. Ioana Matacuta, purtatoarea de cuvant a institutiei spitalicesti.

Pe 1 iunie, in premiera, 200 de parinti, reuniti intr-un grup, care solicita constructia unui spital nou de pediatrie cu conditii optime pentru copiii lor, au cerut aprobare Primariei Sibiu pentru organizarea unui miting, pe 1 iunie, a declarat una dintre mame, organizatoare a actiunii de protest.

„S-a cerut aprobare pentru 1 iunie. Grupul de parinti este organizatorul, „Stop internarii copiilor in spital fara parinti”, asa se numeste marsul. Propunerea lor a fost intre ora 17,00 si 20,00, in Piata Mare. Ramane de vazut in aviz, in functie de evenimentele care au loc in Piata Mare. Cam intr-o ora-doua va iesi avizul”, a declarat Mirela Gligore, purtator de cuvant al Primariei Sibiu.

La mitingul de pe 1 iunie sunt asteptati 200 de parinti si medicii Spitalului de Pediatrie.

Contactata de corespondentul AGERPRES, una dintre mamele care fac parte din grupul de initiativa care organizeaza acest mars, Gabriela Stanescu Hila, a declarat: „Iesim in strada, intr-un miting pasnic, alaturi de copiii nostri, pentru a cere un spital nou si respectarea tuturor drepturilor copiilor si parintilor in spitale. Estimam un numar de 200 de persoane, la care ni se vor alatura si medicii din spitalul de Pediatrie Sibiu”.

In urma demersurilor la Ministerul Sanatatii ale parintilor de la Sibiu, s-a permis mamelor, in urma cu zece zile, sa se interneze la cerere, cu copiii bolnavi, in Sectia de Infectioase a Spitalului de Pediatrie din Sibiu. Mai mult, in urma demersurilor facute de parinti la Ministerul Sanatatii si avertizarii emise de minister catre Spitalul de Pediatrie de la Sibiu, a demisionat atat directorul, cat si sefa Sectiei de Infectioase, care restrictionasera accesul mamelor alaturi de copiii internati, incalcand astfel un drept al acestora, potrivit oficialilor de la minister.

Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii au atentionat, la inceputul lunii, public, ca internarea in spitale a copiilor mai mici de 14 ani, impreuna cu unul dintre parinti, daca se solicita acest lucru, este un drept si nu un privilegiu.

In prezent exista sapte paturi pentru mamele care vor sa se interneze cu copiii bolnavi la Sectia Infectioase a Spitalului de Pediatrie din Sibiu. Inainte de acest scandal, erau trei locuri pentru mame. Pana in august, cand se termina mansardarea Sectiei de Infectioase si vor fi locuri mai multe, conducerea spitalului promite zece paturi pentru mame.

In mod curent nu exista mai mult de cinci solicitari din partea mamelor de a sta cu copiii.

Medicii recunosc ca au comunicat gresit cu parintii copiilor bolnavi, interzicandu-le mamelor dreptul de a sta cu pruncii in spital. Pentru a evita noi scandaluri la Pediatrie, primarul Sibiului i-a cerut demisia directorului acestui spital, Alexandru Mihut, imediat dupa sosirea la Sibiu a sesizarii Ministerului Sanatatii. Noul director interimar, dr. Vasile Banciu, spune ca dupa terminarea interimatului el nu vrea sa ramana in aceasta functie, ci sa isi vada de pacienti.

La Spitalul de Pediatrie din Sibiu vor fi angajati trei psihologi si vor fi atrasi voluntari, care sa-i ajute atat pe parintii copiilor bolnavi, dar si pe medici sa comunice fara a mai izbucni conflicte.

Spitalul de Pediatrie din Municipiul Sibiu este un spital regional de urgenta, unde sunt adusi copii bolnavi si din judetele limitrofe.

 Sursa: Agerpres


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279