Uncategorized

Medicii SCJU Sibiu, interesati de educatia medicala continua!

Medicii SCJU Sibiu, interesati de educatia medicala continua!

Medicii SCJU Sibiu, interesati de educatia medicala continua!2

Medici cardiologi, neurologi si diabetologi din cadrul  Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu au participat in data de 25 septembrie 2014 la conferinta „Utilizarea ghidului actualizat de Hipertensiune Arteriala”, organizat sub egida Universitatii Lucian Blaga Sibiu.

Pe parcursul conferintei au fost abordate teme medicale avand in prim plan discutarea ghidului privind Hipertensiunea Arteriala, rolul acestei manifestari stiintifice fiind asigurarea unei educatii medicale continue.

Conferinta a fost moderata de Prof. Univ. Dr. Ioan Manitiu, Medic Sef al Sectiei Clinice Cardiologie I a SCJU Sibiu.

Pe langa medicii SCJU Sibiu, la conferinta au participat, de asemenea, si medici de familie din Sibiu, avand loc schimburi de experienta intre cadrele medicale cu specialitatile mentionate si acestia.

 „Educatia medicala continua este o componenta esentiala a activitatii noastre si de aceea astfel de conferinte sunt mereu bine venite, toate aspectele teoretice prezentate fiind folosite apoi in practica, in folosul pacientului. Au fost abordate teme deosebit de interesante, cum ar fi ghidurile europene despre patologia HTA si modalitatile de monitorizare a HTA, prin care se accentueaza responsabilitatea medicilor de familie in diagnostic si urmarirea eficientei terapiei, in vederea scaderii riscului de evenimente cardio-vasculare. Au fost totodata discutate particularitati ale patologiei si terapiei legate de insuficienta renala, noutati in tratamentul HTA asociat cu boli metabolice si diabet zaharat precum si abordarea pacientului si aplicarea ghidului HTA la pacientii varstnici, a explicat Prof. Univ. Dr. Ioan Manitiu, Medic Sef al Sectiei Clinice Cardiologie I a SCJU Sibiu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309