ECONOMIE

Mergi de la Sibiu la Bucuresti? Mai bine la Budapesta!

Mergi de la Sibiu la Bucuresti? Mai bine la Budapesta!

harta autostrazi ardeal-budapesta

De anul viitor, pentru sibieni va fi mai usor sa ajunga la Budapesta decat la Bucuresti. Asta, in ciuda faptului ca distanta pana in capitala Ungariei este dubla.

Guvernul promite ca Sibiul va fi legat de Nadlac incepand de anul viitor, prin finalizarea ultimelor doua tronsoane din A1, Timisoara – Lugoj si Sibiu – Deva. In acest fel, timpul in care am parcurge distantele Sibiu-Bucuresti si Sibiu-Budapesta, ar fi sensibil egal. Doar ca, pana in Ungaria am beneficia de confortul autostrazii.

Concret, pana la Bucuresti sunt aproximativ 280 km, pe care, un sofer care respecta cat de cat restrictiile de viteza, il parcurge in circa 4 ore. Bineinteles, doar daca nu prinde aglomerat sau, mai rau, un accident pe Valea Oltului. In partea cealalta, spre Vest, pana la Budapesta sunt 550 km. Si, cum vom circula pe autostrada, distanta va putea fi acoperita in aproximativ…4 ore.

Guvernul apropie Ardealul de Budapesta

Potrivit unei analize facute de Ziarul Financiar, din 2016, majoritatea oraselor mari din Ardeal se vor afla in situatia Sibiului, adica sa fie mai aproape de Budapesta decat de Bucuresti. Pe langa finalizarea autostrazii de la Sibiu la Nadlac, autoritatile romane sustin ca si alte doua mari orase Cluj si Tg. Mures, vor fi legat la A1, prin finalizarea portiunilor Sebes – Turda si Tg. Mures – Turda. Asta, in conditiile in care, saptamana trecuta a fost data in circulatie integral, autostrada Timisoara – Arad.

Singurul oras mare din Ardeal care ramane „pe afara“ va fi Brasovul, care nu va fi conectat la A1, Sibiu – Nadlac.

„Alba-neagra” cu Sibiu – Pitesti

In tot acest timp, autoritatile romane se joaca de-a „alba-neagra” cu A1 Sibiu-Pitesti. Anuntata ca sigura, apoi ca drum expres, apoi ca autostrada, apoi ca se porneste proiectul apoi ca se schimba traseul apoi ca…, autostrada care ar lega Nadlacul de Constanta este intr-o faza in care, probabil, nici Guvernul nu stie. Cert este doar faptul ca autostrada este ceruta insisent nu doar de romanii de rand, ci si de mediul economic, aceasta fiind considerata vitala pentru dezvoltare tarii.

Sursa harta

Sursa foto


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309